Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 19 aprilie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica are astăzi în program două proiecţii din cadrul secţiunii competiţionale, la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:00, documentarul „Of Fathers and Sons / Despre taţi şi fii”, un experiment cinematografic şi jurnalistic cutremurător, cu dimensiuni politice, psihologice dar şi pur sufleteşti, care a câştigat, printre altele, Marele Premiu pentru Film Documentar la Sundance, pentru a cărui realizare cineastul sirian Talal Derki a reuşit să câştige încrederea unei familii din Califatul Islamic şi să pătrundă în intimitatea lor pentru nu mai puţin de doi ani, observând cum capul familiei îşi dedică fiecare moment de experienţă parentală pentru a-i aduce pe cei opt copii ai săi în punctul în care sfântul război al Jihadului este singurul lor scop;

– de la ora 20:00, drama „Die Unsichtbaren / Cei nevăzuţi” în regia lui Claus Rafle, în care patru tineri evrei, puţin trecuţi de perioada adolescenţei, reuşesc să supravieţuiască în Berlinul nazist, în timpul epurărilor etnice şi al punerii în practică a Holocaustului, singura scăpare fiind aceea de a deveni „invizibili”.

* De astăzi, Festivalul Internaţional de Film DaKINO se desfăşoară în două locaţii.

˟ La ArCuB – Hanul Gabroveni rulează:

– de la ora 19:00, scurtmetrajele din primul calup al secţiunii competiţionale;

– de la ora 21:00, drama gay „God’s Own Country / Tărâmul binecuvântat” realizată de Francis Lee, având în rolurile principale pe Josh O’Connor şi Alec Secăreanu, cu cel din urmă având loc după proiecţie o sesiune de întrebări şi răspunsuri, acesta fiind şi membru al juriului.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 20:00 este prezentat în premieră în România thriller-ul romantic „Submergence” regizat de Wim Wenders, cu: James McAvoy, Alicia Vikander, Alexander Siddig, Celyn Jones. Într-o cameră fără ferestre situată undeva pe coasta de est a Africii este ţinut captiv scoţianul James More, de către luptători jihadişti. La mii de kilometrii distanţă, în Marea Greenland, Danielle Flinders se pregăteşte să meargă cu un submarin pe fundul oceanului. Fiecare în spaţiul închis în care se află îşi aduce aminte de Crăciunul anului trecut când, din întâmplare s-au întâlnit pe o plajă din Franţa şi au început o poveste de dragoste intensă şi de durată.

* European Film Week of the Invisible Roma a programat azi, de la ora 19:00, 3 proiecţii:

– la Cinemateca Union, documentarul olandez „Tăcere întreruptă”, urmat de un dialog cu Orhan Galjus, producătorul filmului;

– la Institutul Cervantes, mediu-metrajul documentar „Gitanos, aquí y ahora / Romii, aici şi acum” de Ángel Navarro;

– la Spaţiul Public European, comedia dramatică „Aferim!” de Radu Jude, cu Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma.

* La Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în cadrul medalionului „Dolores del Rio – 35 de ani de la moarte (11 aprilie)”, drama „Los hijos de Sanchez / Copiii lui Sanchez” regizată în 1979 de Hall Bartlett, în care mai joacă Anthony Quinn şi Lupita Ferrer;

– de la ora 19:30, în cadrul medalionului „Jean-Paul Belmondo – 85 de ani (9 aprilie)”, drama romantică: „Pierrot le fou / Pierrot nebunul”, adaptare de Jean-Luc Godard a unei povestiri de Lionel White, în care mai joacă Anna Karina şi Dirk Sanders.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Christian Badea şi având în program: Concertul nr. 5, în Mi bemol, pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven – solistă Luiza Borac şi Simfonia nr. 2, în mi, de Serghei Rahmaninov.

* Big Band Boom se intitulează concertul excepţional dat de la ora 19:00, la Sala Radio, de Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor, cu Berti Barbera în rolul principal.

* Trupa Dark Tranquility se întoarce la Bucureşti în cadrul turneului ATOMA pentru un show ce începe de la ora 19:00 în Quantic Club şi la care participă invitaţi speciali.

* După cinci ediţii sold-out, Jazz în Church începe astăzi cea de-a şasea ediţie la Biserica Lutherană unde, până Duminică 22 aprilie, susţin concerte artişti consacraţi din zece ţări de pe patru continente. Primele două au loc astă-seară şi este dat de: Officium Divinum (Gavino Murgia & Cantar Lontano Ensemble), de la ora 19:00 şi Catrin Finch şi Seckou Keita, de la ora 21:00.

* Şi Rokolectiv Festival revine, cu cea de-a treisprezecea ediţie, ce se desfăşoară tot până Duminică 22 aprilie în Control Club, Apollo111 Barul & Rezidenţa Scena9. Deseară, de la ora 20:00 în Apollo111 din Palatul Universul NENE H. (adică Beste Aydin) susţine o versiune a live set-ului ei „Fountain of Fire”. I se alătură Golin (Rin Suemi) şi Colin Self.

* Cântăreţul şi compozitorul suedez Jay-Jay Johanson dă un concert în Control Club, începând cu ora 21:00.

* OCS, adică Omul cu Şobolani, trupa al cărei nume este inspirat din titlul cărţii lui Freud „Der Rattenmann”, lansează în Expirat Club – Halele Carol noul single cu videoclip „Vorbeşti în Somn”, în cadrul unui concert, în deschiderea căruia, de la ora 21:00, cântă The Purple Dandies.

* Aveţi parte de Jazz şi primăvară cu trupa Ineffable, de la ora 21:00 în Clubul Ţăranului.

* Bosquito susţine un concert în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

OPERĂ

La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie cu „La Bohème” de Giacomo Puccini, având în distribuţie pe: Renata Vary, Remus Alăzăroae, Marta Sandu, Alexandru Constantin, Dan Indricău, Valentin Vasiliu, Ion Dimieru, Adrian Ionescu, Constantin Negru. Dirijor: Tiberiu Soare.

EXPOZIŢIE

La ArCuB – Hanul Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84 – 90), în spaţiul expoziţional, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziţiei „Zile. Florin Mitroi”, curatoriată de Erwin Kessler, ce poate fi vizitată zilnic, până pe 17 iunie, între orele 14:00 şi 22:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.