Dungeon Siege

Sursa foto: store.eu.square-enix.com/eu

Pentru gamerii care urmăresc să acumuleze cât mai multe achievements Steam, trebuie să precizez de la bun început că singurul joc din seria Dungeon Siege care beneficiază de un astfel de sistem este Dungeon Siege 3. Primele două, deși la fel de interesante, încă nu au primit creditele necesare pentru a implementa acest sistem.

Nu am să vă recomand să jucați doar unul dintre cele 3 jocuri și sunt de părere că ideal ar fi să le jucați pe toate, în ordine cronologică. Singurul lucru pentru care aș scădea din nota de 10 a acestei serii este modalitatea de a salva. Evident, este o părere subiectivă, dar nu mă simt prea confortabil atunci când salvarea se face doar în anumite faze ale jocului și nu am voie să salvez când vreau eu, adică tot timpul.

În rest, numai de bine despre Dungeons Siege. Aventură, suspans, personaje bine conturate și dialoguri logice, secrete bine ascunse, dar nu chiar atât de bine încât să nu le descoperim pe toate. Recomandarea principală este aceea de a face praf toate obiectele pe care le întâlniți. Chiar dacă vaza respectivă este foarte frumoasă și se potrivește perfect în decor, ar fi păcat să o lăsăm întreagă atâta vreme cât înăuntrul său se pot ascunde niște moned de aur de care avem atât de mare nevoie. Mai mult decât atât, în interiorul acestor obiecte vom găsi și niște sfere speciale care ne vor ajuta să ne refacem sănătatea.

Modalitatea de a ne lupta cu adversarii este una foarte bine gândită, probabil unul dintre lucrurile pentru care Dungeon Siege a avut și are în continuare un mare succes la gameri. Balanța dintre atac și apărare este vitală. Un gamer prea agresiv, care se repede la adversari, va încasa cu siguranță mult prea multe lovituri pentru a supraviețui luptei. Un jucător prea defensiv, care preferă să se adăpostească în spatele scutului și să lovească doar când e sigur de reușită, va consuma mult prea multe puncte de focus, lucru care, de asemenea, îl va face să piardă lupta. Doar un jucător echilibrat și care știe cum să-și gestioneze toate mișcările de atac și de apărare va avea cu adevărat șansa de a ajunge până la capătul acestei aventuri virtuale.

Lasă un răspuns