Spitalul Clinic „Sfânta Maria” , primul transplant pulmonar

Update!

Bărbatul de 36 de ani, care a fost supus unui transplant pulmonar, la Spitalul Clinic Sfânta Maria, din Capitală, se simte bine, la 24 de ore de la operație, fără complicații pentru ziua întâi de la intervenție.

Pacientul este afebril, cooperant și comunicativ. El a fost conștient încă de aseară și a vorbit cu echipa medicală.

Conform procedurilor, în primele săptămâni după intervenție, pacientul  rămâne internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

“La transferul său pe secție și la externare, vom face o scurtă informare”, a declarat managerul

CS I. Dr. Narcis Copca.

În noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 a fost realizat un transplant pulmonar la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 01:30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut ieri, în data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a început la ora 23:30.

Transplantul s-a efectuat, astăzi, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” de la ora 04:00 până la ora 11.00, cu o pauză de o ora și jumătate între cei doi plămâni.

Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

Pacientul care a fost supus intervenției se afla de un an pe lista de așteptare a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

Pacientul a suportat bine operația extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Vom reveni cu detalii despre evoluția stării de sănătate a pacientului”, a declarat  Manager CS I. Dr. Narcis Copca.

3 COMENTARII

  1. Felicitări ! Sunt mândra ca am fost canva medic la spitalul” Sf Maria” ! Acolo am făcut o parte din rezidențiat , sub îndrumarea unor profesioniști de excepție !

  2. […] Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 01:30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut ieri, în data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a început la ora 23:30, scrie bucurestifm.ro. […]

  3. Sa vedem si rata de supravietuire!! Acest spital a fost deschis in 2016. A tocat aiurea bani 2 ani de zile , ca abia acum , in urma acuzatiilor lui Vlad Voiculescu, sa se grabeasca sa spele obrazul „duamnei” Firea!! Propaganda de ochii prostilor!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.