Realegerea lui Burleanu în fruntea FRF, o pată pentru fotbalul din România

Mircea Lucescu cel mai titrat antrenor român din toate s-a declarat total dezamăgit de rezultatele alegerilor pentru preşedinţia FRF. ,,Il Luce” actualul antrenor al Turciei, a spus că votanţii din futsal şi din fotbalul feminin au decis realegerea lui Răzvan Burleanu.
,,Futsalul şi fetele au decis votul. A câştigat administraţia împotriva performanţei din fotbal. Din acest moment am pierdut un număr important de foşti jucători. Sunt dezamăgit, sincer vă spun. O să vedem… Dincolo de a conduce o federaţie de fotbal, există şi o responsabilitate extraodinară faţă de suporteri. Performanţele pot fi aduse de cei care au făcut performanţă pe terenul de fotbal. Ăştia suntem… Fiecare competiţie înfiinţată în ultimul an a decis votul fotbalului feminin şi a fotbalului în sală. E o pată pentru toată ţara, nu doar pentru fotbal”, a mai spus Mircea Lucescu la Digi Sport imediat după numărarea voturilor.
Cristi Chivu care a fost alături de Ionuţ Lupescu în campania pentru alegerile de la FRF, s-a arătat şi el dezamăgit de rezultatul alegerilor. Fostul mare fotbalist component al Generaţiei de Aur, a precizat că majoritatea a ales să meargă pe mâna lui Burleanu, care a câştigat net cu scorul de 168-78.
Fostul căpitan al naţionalei nu şi-a putut ascunde amărăciunea și le-a declarat reprezentanţilor presei că Ionuţ Lupescu a făcut bine că a candidat şi că adevăraţii fotbalişti ştiu să şi piardă. ,,Datoria lui Ionuţ a fost să încerce, a crezut în proiectele sale, a crezut că va face lucrurile mai bune, dar nu a reuşit. Majoritatea a ales să continue cu Răzvan Burleanu. Eu ştiu să pierd, noi ştim să pierdem. Eu vin dintr-un mediu în care am jucat fotbal peste 20 de ani. Dacă mă apuc de nişte şcoli de adminsitraţie, cine ştie, poate voi încerca şi eu. Aş fi lucrat în fotbalul românesc dacă ar fi câştigat Ionuţ, aşa… Nu văd de ce. “ a mai precizat Cristi Chivu.
Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu contactat telefonic la puţin timp după comunicarea rezultatului alegerilor pentru şefia FRF, a declarat pentru Bucurețti FM că ,,trebuie să ne obişnuim cu noua realitate şi că realegerea lui Burleanu este practic poate ceea ce merităm“. Crăciunescu a mai spus că fotbalul feminin a avut 24-27 de voturi la care s-au adăugat voturile de la futsal, în timp ce Liga I a avut în sală numai 16 electori. Fostul mare arbitru a ținut să sublinieze faptul că sistemul actual de la FRF, este o continuare a ceea ce s-a îmtâmplat pe vremea când preşedinte era Mircea Sandu.
Şi fosta mare glorie dinamovistă Cornel Dinu s-a arătat dezamăgit de rezultatul alegerilor și a ţinut să comenteze în stil propriu pentru Gazeta Sporturilor cele întâmplate. ,,Ionuț Lupescu a pierdut șefia FRF în dauna lui Răzvan Burleanu din cauza voturilor fotbalului mic și a implicării insuficiente a clasei politice. Numai la noi se putea așa ceva. Bravos, națiune ! Este un moment în care și în fotbal se confirmă că mediocritatea este împotriva elitelor motivată doar de peșcheș. Așa se îngroapă tradiția și respectul pentru istoria națională a unui popor. Care astfel devine populație. Ne merităm soarta ! “ a mai spus Cornel Dinu.

Lasă un răspuns