VIDEO: Copel Moscu – ”Valoarea artistică este importantă”

Invitatul emisiunii În Comunitate a fost regizorul de film Copel Moscu. Acesta a povestit alături de Răzvan Ursuleanu și Cătălin Duță despre Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica.

La începutul discuției, regizorul a dorit să transmită un mesaj către publicul tânăr:

”Acest festival, Cinepolitica, nu este compus din filme plicticoase, filme politice, filme care să îi îndoctrineze dimpotrivă, selecția s-a făcut din sute de filme care au și o valoare artistică, în afară de tematica foarte interesantă, inedită și pe care o pot găsi pe ecrane. Eu aș zice că și valoarea artistică este importantă. Este un festival de ținut minte.”

În timpul discuției s-a pus întrebarea dacă a scăzut calitatea regizorilor sau se merge atât de mult pe șabloane cinematografice, încât sacrifici din propria ta personalitate pentru a te regăsi în curent.

”Fără îndoială. Acum, în cele mai multe cazuri, evident, nu mai avem cenzură, dar există una de tip economică. Producătorul are acum un cuvânt greu de spus. Cel care dă banii, cel care vrea să-și recupereze banii și fără îndoială, câteodată, sunt mari discuții. Sunt metode diferite pentru a duce un film până la capăt”, a răspuns regizorul Copel Moscu la această întrebare.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.