BucureștiFM împlinește 28 de ani – povestea postului de radio al Capitalei

BucureștiFm  împlinește 28 de ani.Postul public de radio al Capitalei împlinește acea vârstă care te duce cu gândul nu la o viață de om, ci la o viață de Capitală modernă, de Oraș European, de oraș care a trecut de Revoluție și a început să crească el însuși într-un fel în care ne dorim să ajungem cu toții.

Până la urmă să fim moderni, să fim deschiși, să fim zâmbitori, exact așa să ne fie și orașul în care trăim. Să fie o urbe pentru noi toți, un loc în care zâmbetul, energia și pasiunea se întretaie cu tot ceea ce înseamnă viața de zi cu zi.

Ei bine, așa cum vrem să fie Bucureștiul, exact așa încercăm să fim noi, BucureștiFM, postul public de radio al Capitalei.

Încercăm asta prin muzica ce dă ritmul orașului, încercăm asta prin emisiunile în care analizăm viitorul, prin știrile care îți vin la fix pentru a surprinde ceea ce se întâmplă, bine sau rău, în Capitala noastră, a tuturor.

Facem asta noi, BucurestiFM, de 28 de ani și vom continua să fim la fel pentru tine, pentru bucureștean, pentru cel care contează cu adevărat.

Îți spunem noi ție ”LA MULȚI ANI!” și îți promitem, nu doar 28 de ani în continuare de BucureștiFM alături de tine, ci mult mai mult de atât. Îți promitem că vom fi fresh, vom fi smart, vom fi cool pentru tine, penru București, pentru noi toți.

La 17 aprilie 1990, îşi începea emisia „Antena Bucureştilor”, prin Staţia Herăstrău, pe frecvenţa de 70,4 MHz, banda OIRT – banda în unde ultrascurte pentru ţările din blocul comunist, fiind un post ce transmitea în mai multe limbi de circulaţie internaţională şi era dedicat exclusiv vieţii cotidiene din Bucureşti. Iniţiativa înfiinţării postului a fost a lui Eugen Preda, reîntemeietorul radioului public, şi a preşedintelui TVR de la acea vreme, Răzvan Theodorescu.

Din studioul 26 al Radiodifuziunii Române, la ora 13:00, s-a auzit pentru prima dată „Ascultaţi Antena Bucureştilor !”.

Din 29 aprilie 1996, postul a emis pe o nouă grilă de programe, cu emisiuni precum „Bună dimineaţa Bucureşti” – de la ora 6.00 la ora 10.00, „Orele Bucureştilor” – între 10.00 şi 14.00, „240 de minute – Antena Bucureştilor” – de la 14.00 la 18.00 şi „Serile Antenei Bucureştilor” – între orele 18.00 şi 22.00.

La 1 aprilie 2000, Antena Bucureştilor funcţiona după o nouă grilă de programe care se dorea să vină în întâmpinarea dorinţelor cetăţenilor, pentru ca la 4 mai, în acelaşi an, postul să inaugureze o cabină digitală – T28.

În 2 decembrie 2002, postul Antena Bucureştilor se transformă în Radio Bucureşti, rămânând singurul post de radio dedicat vieţii de fiecare zi a Capitalei.

Vezi aici povestea postului de radio BucureștiFM!

La mulți ani!

Lasă un răspuns