VIDEO: Zaiafet: “Manelele or să devină peste 100 de ani muzică populară”

Dacă vrei să începi o săptămână cu voie bună, îl inviți pe Horia Sârghi și ai zaiafet. Așa au decretat matinalii Răzvan Petre și Marius Stoica. Dincolo de a fi un vlogger de succes, Horia aka Zaiafet are multe povești interesante și este dovada că reușești dacă ai curajul să încerci.

Pentru a-și argumenta alegerea numelui de vlogger, Zaiafet a spus: “Am participat la foarte multe petreceri cu lăutari, pentru că am fost 8 ani la nunți. Nu ascult manele, dar le apreciez. Ele nu sunt un femomen specific românesc, ci balcanic. Sunt o muzică ce se gustă live, cum ascultăm la nunți. Ne e frică de ele, pentru că o serie de oameni din subsolul societății noastre le ascultă și dau bani pe așa ceva. Dacă încerci să scoți asta din schemă… Eu cred că manele care se improvizează pe scenă or să devină peste 100 de ani muzică populară.”

Horia Sârghi a fost fotograf de nunți timp de 8 ani, dar, pentru că s-a săturat, a decis să schimbe parcursul profesional. “Am făcut un calcul, ce să fac cu sculele astea de la nunți și m-am apucat de YouTube. Însă, trebuie să ai foarte multă răbdare pentru vlogging. Încetul cu încetul. Socoteala pe care mi-am făcut-o eu a fost că fac ce-mi place – recenzie de carte și dacă nu merge ma reîntorc la nunți.”

Dacă vrei să auzi în avanpremieră pasaje din noul vlog al lui Zaiafet, să afli cum își găsește subiectele, ce va posta săptămâna viitoare, cât l-a costat echipamentul, ce are de povestit despre timpul trecut și cel prezent din punct de vedere culinar, cum a făcut acum 4 ani un material despre istoria radioului, vezi VIDEO

În ceea ce privește subiectul momentului – Facebook, Zaiafet spune: “Există un fel de corelație între panica oamenilor că sunt ascultați de Facebook și cea a părinților noștri că erau ascultați în hotelul Vraja Mării. Astăzi știm că suntem ascultați. Însă doar dacă ești mai prostuț, atunci te va convinge Facebook să cumperi ceva sau să votezi cu cineva. Mie nu mi-e frică să fiu localizat.”

Și pentru că cei peste 350.000 de abonați ai canalului său de YouTube apreciază ceea ce face Zaiafet, el continuă cu subiecte care mai de care mai interesante, neauzite și inedite.

Vezi aici arhiva emisiunii Bună dimineața, București!

Lasă un răspuns