Membrii Parlamentului European se reunesc în sesiune plenară la Strasbourg

Membrii Parlamentului European se reunesc la Strasbourg, pentru cea de-a IV-a sesiune plenară a legislativului european.

Membrii Parlamentului European se reunesc la Strasbourg, pentru cea de-a IV-a sesiune plenară a legislativului european din acest an. Astăzi, se va discuta despre combaterea schimbărilor climatice, în sensul reducerii în Uniunea Europeană cu 30% a emisiilor de dioxid de carbon generate de transport, agricultură, clădiri şi deşeuri – deziderat care ar trebui îndeplinit în cel mult 12 ani.

Pe agenda sesiunii plenare a eurodeputaților se vor afla și subiectul datelor personale după scandalul Facebook – Cambridge Analytica, protecția climatică, protejarea jurnaliștilor după asasinarea lui Jan Kuciak, concluziile Consiliului European din luna martie, fiind programată și o dezbatere privind ”un instrument pentru valori europene în vederea susținerii organizațiilor societății civile care promovează democrația, statul de drept și valorile fundamentale în cadrul Uniunii Europene”.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va dezbate viitorul Europei cu deputaţii europeni şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Este de aşteptat să se vorbească şi despre situaţia din Siria.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.