Loading…

Sursa foto: ericoye.com

Rubrica „Bine de jucat” de astăzi nu va face referire la un joc anume, ci la jocurile pe calculator în general. Și încep prin a vă spune că orice joc inteligent este “bine de jucat”, cu amendamentul că niciun joc nu este “bine de jucat prea mult”.

În mod evident, jocurile pe calculator pot crea dependență. Întotdeauna va exista riscul ca acest hobby să se transforme într-un viciu, cu nimic mai puțin periculos decât dependența de băutură sau de fumat. Astfel că, ori de câte ori veți mai auzi despre un joc virtual, în această rubrică sau în altă parte, considerați de la sine înțeles că abordarea jocului respectiv se va face întotdeauna cu moderație. Dacă îmi permiteți, o să vă propun un set de reguli pe care orice gamer, dacă le respectă, va îndepărta în teorie câțiva dintre factorii de risc majori asociați la modul general cu gaming-ul.

1. Pe cât posibil, nu depășiți 2, cel mult 3 ore de joc zilnic. Pentru cei care vor pufni în râs la acest sfat, pentru că arenele, questurile și raidurile durează câteodată mult mai mult, rugămintea este ca măcar să faceți pauze de 5-10 minute la fiecare oră și să nu uitați să aerisiți camera.

2. Încercați să nu considerați oboseala drept unul dintre inamicii pe care îi puteți învinge. Aici nici măcar nu există discuție. Oboseala va fi întotdeauna câștigătoare, astfel încât este bine să evitați să ajungeți la această confruntare.

3. Încercați (măcar) să vă procurați jocurile pe căi legale. Și aici sunt convins că ceea ce am spus va stârni hohote de râs, dar voi rămâne mereu la convingerea că toate lucrurile trebuie obținute pe căi legale, drept pentru care vă rog să considerați că (doar) mi-am făcut datoria.

În rest… “load” orice joc virtual care vă oferă bună dispoziție și “save” orice joc virtual măcar înainte de a se face dimineață…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.