Federatia Nationala Sindicala AMBULANTA din Romania, ultimatum pentru Guvern

Sursa foto: www.romanialibera.ro
Federatia Nationala Sindicala AMBULANTA din Romania care reprezinta sindical toate Serviciile Publice de Ambulanță a dat un ultimatum Ministerului Sănătății ca cel mult până in sfârșitul lunii mai sa gaseasca  solutii pentru suplimentarea  procentelor de sporuri repartizate pentru luna martie si sa  rezolvare starea de nemultumire  a personalului din Seviciile Publice de Ambulanta din Romania.
Presedintele Federatiei, Gheorghe Chis precizeaza ca din discutiile avute cu ministrul Sanatatii a constatat că Ministerul Sănătății a facut tot ce se poate legal. In aceste conditii considera ca nu ministrul sanatatii poate fi acuzat de situatia data, si pentru a rezolva situatia trebuie modificata legea 153/2017 anexa 2, si stabilirea salariilor de baza fara sporuri pe functiile angajatilor, si in functie de specificul fiecărei unitati si sectii, asa cum au propus la Guven si la Ministerul Muncii inca din martie anul trecut, dar nu au fost ascultati. Gheorghe Chis sustine ca a informat ministerul prin ultimatumul dat Ministerului Sănătății, dar  solutiile sunt la Guvern.  FNSAR   solicita in mod direct Guvernului Romaniei rezolvarea situatiei.
El spune ca in situatia in care Guvernul nu va rezolva situatia vor declansa actiuni sindicale nationale de mare amploare  impotriva Guvernului, respectiv Ministerului Muncii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.