SofistiCat Spring Show: Povești cu pisici

În acest week-end la la Romexpo se desfașoară expoziția SofistiCat Spring Show dedicată pisicilor de rasă, organizată de Asociatia Sofisticat a crescătorilor de pisici de rasă.
Sunt prezente peste 250 de pisici din cele mai diferite rase de la pufoasele persane, birmaneze si angora si pana la pisicile Sfinx lipsite de păr.
Anul acesta cele mai numeroase reprezentante in expoziție le au rasele birtish shorthair-devenită foarte populară în ultimii ani datorita faptului că nu năpârlește decât foarte putin – si main-coon datorită temperamentului lor afectuos, urmate la o distanță din ce in ce mai mică de pisicile Sfinx si Don Sfinx-rase de pisici lipsite pe păr.

Insă au fost de asemenea admirate si pisici si rase mai rar, prezente în expozițiile de la noi cum ar fi pisica egipteană mau-o rasă veche încă de pe vremea faraonilor, pisicile etiopiene, pisica siberiană, pisica manx-o pisică cu coada scurtă.
Desigur au mai fost si pisici din rase precum angora, ragdoll, albastre de Rusia, orientale, dar si obisnuitele si simpaticele noastre pisici de casa. Iar daca tot am vorbit de pisici de casă una dintre ele-de fapt un fost motan tomberonez-a inspirat chiar scrierea a doua cărti care s-au lansat astazi ”Povestea pisoiului găsit la gunoi” si ”Jurnal de Ghenă, bobiță cu bobiță” cărti care îl au drept personaj principal de motanul Ghenă iar cel care contrasemnează ca purtător de cuvânt al motanului și traducător din limba pisicească pe scriitorul Bogdan Stoica.

Cu așa vedete, este de înțeles că expoziția a fost plină de vizitatori incă de la deschidere. Cei mai multi doreau sa le fotografieze. Copiii doreau sa se si mangâie iar acolo unde era posibil –adica pisicile nu erau ocupate cu pregatirea pentru prezentare in fata arbitrului –crescatorii erau de acord ca pisicutele să fie mângâiate. Unii și-ar fi dorit să le ia si acasa iar părintii scăpau de posibile mici drame cu promisiuni gen ”Să mai crești puțin și îți iau”.

Sunt multe de povestit de la SofistiCat Spring Show dar vă las și vouă plăcerea s mergeți si să vedeti cu ochii voștri așa că mâine de la ora 10,00 pisici venite de pe trei continente vă așteaptă să le admirați!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.