VIDEO si FOTO: Spotlight 2018, un spectacol exceptional dedicat Anului Centenar!

Tema „România 100” a scos zeci de mii de bucureșteni aseară pe Calea Victoriei la Spotlight!

Seara caldă de primăvară a scos din case zeci de mii de bucureșteni care au venit, cu mic cu mare, cu bunici, părinți și copii, pe Calea Victoriei, pentru a se bucura de show-urile de lumini și sunet ale deja tradiționalului festival Spotlight.

Organizat de către Municipalitate, încă de pe vremea lui Sorin Oprescu, festivalul Spotlight are ca temă, anul acesta, Centenarul Marii Uniri. Proiecțiile de lasere încep din Piața Victoriei, de la Muzeul Antipa și continuă la Palatul Știrbei, la Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Regal, Palatul Telefoanelor, Hotelul „Bulevard”, Palatul Cec, până la ieșirea de pe Calea Victoriei în Piața Națiunile Unite.

Subiectele proiecțiilor sunt diferite, dar toate poveștile se desfășoară în culorile roșu, galben și albastru.
Spectaculoase sunt proiecțiile de la Biblioteca Centrală Universitară și de la Palatul CEC. Din păcate, acuratețea istorică a evocarilor istorice lasă de dorit în anumite momente, spre exemplu în ceea ce privește istoria Căii Victoriei.

Între 12 și 15 aprilie, Calea Victoriei devine o expoziție itinerantă în aer liber, cu ocazia celei de-a patra ediții SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival.

Tema ediției din acest an este intitulată „United We Shine”, fiind corelată cu sărbătorirea a celor 100 de ani de la Marea Unire a României, iar una dintre premiere va fi transformarea fațadei Palatului CEC într-un loc de joacă și de experimentare pentru cele mai creative proiece de 3D video mapping înscrise în concurs.

Calea Victoriei devine pietonală pe durata festivalului

La fel ca în anii anteriori, locația centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va gazdui cele mai multe evenimente ale editiei, dintre care instalatii interactive la Muzeul National de Istorie, sesiuni de video mapping pe fatada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau  pe fatada Clădirii Rosenthal.

In toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonala intre Biblioteca Centrala Universitara si Splaiul Independentei, intre orele 20.30-23.00.

Pentru deschiderea editiei Spotlight din acest an, una dintre cele mai cautate trupe high-tech de dans si lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina, aduce la Bucuresti un spectacol care a facut senzatie in Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudita si China.
Spectacolul de deschidere a celei de-a patra editii a festivalului international de lumina din Bucuresti are loc in Piata George Enescu, joi, 12 aprilie, incepand cu ora 20.30.

Show-ul Light Balance de dans si lumini este precedat de reprezentatia de muzica live, coregrafie si light design data de artistii britanici de la Spark.

Pentru prima dată la Spotlight, lucrări de artă impresionante vor fi proiectate pe fațadele următoarelor clădiri: Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul Român. Primăria Municipiului București și Teatrul Național București devin locațiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase.

În premieră, Piața Universității găzduiește între 12 și 15 aprilie o instalație de lumină și sunet din Israel, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București devine locația unei instalații interactive din România

Afla AICI mai multe informatii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2018.

Lasă un răspuns