Reacția președintelui Klaus Iohannis după atacul din Siria!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România condamnă în continuare folosirea armelor chimice în Siria şi este solidară față de acţiunile partenerilor strategici.

”România condamnă în continuare folosirea armelor chimice în Siria, care este dincolo de orice justificare. Suntem solidari cu acţiunile partenerilor noştri strategici”, a scris șeful statului pe Twitter.

Şi Ministerul de Externe apreciază că acţiunea celor trei state NATO constituie o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma, confruntată cu consecinţele devastatoare ale unui război care trebuie încheiat cât mai curând. România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici, mai spune Ministerul de Externe, care reafirmă că este esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize.

Reamintim că preşedintele american, Donald Trump, a anunţat noaptea trecută, într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară în curs contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.

Ofensiva a constat în trei atacuri asupra instalaţiilor utilizate pentru producerea şi depozitarea armelor chimice, după cum a informat Pentagonul.

Lasă un răspuns