Cartea de weekend îți aduce “Aleea cu licurici”

O carte pe care nu ar trebui să o lăsăți necitită în această primavera este “Aleea cu licurici” scrisă de Kristin Hannah și apărută în traducere românească la editura Litera.

Este o carte pe care femeile sigur o vor înțelege, iar bărbații care o vor citi sigur vor înțelege mai bine femeile și relațiile dintre ele ce par atât de complicate.

Povestea așternută pe hârtie de Kristin Hannah începe undeva, într-un orășel din Statele Unite, unde în vara anului 1974, Kate Mularkey, o adolescentă, pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimirea sa, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe stradă ei și vrea să-i fie prietenă.

Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție. La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnuită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Însă fetele descoperă că au multe în comun: iubesc cântecul „The dancing queen”, amândouă se strecurau noaptea afară și mergeau să fumeze țigări șterpelite pe malul râului Pilchuk și tot amândouă plâng la ascultarea cântecului „Billy don’t be a hero”. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit.

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții până când un singur act de trădare le va despărți… și le va supune curajul și prietenia la testul final.

Care este acesta și care este de fapt secretul fiecăreia dintre ele, rămâne să citiți „Aleea cu licurici” de Kristin Hannah și să aflați singuri.

De altfel, romanul, pe lângă faptul că redă foarte bine atmosfera anilor 70-80, este plin de situații neașteptate, promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, pierdere și magia prieteniei, ceea ce o să vă facă să nu lăsăți cartea din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns