Radio Fiction Desk, ediţia a IV-a, debutează la Colegiul Naţional Mihai Eminescu

Joi, 12 aprilie, începând cu ora 12:00, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, lansăm cea de-a patra ediţie a Radio Fiction Desk, cu primul workshop al ediţiei, avându-l ca invitat special pe îndrăgitul actor Marius Rizea.

Primul spectacol radiofonic, care va intra în concurs, va fi realizat după piesa de teatru Vreau roua pe picioare, scrisă de elevii: Enceanu Alexandru, Dumitru Ana-Maria şi Saraolu Sabina-Alexandra. Această piesă este interpretată de elevii-actori din cadrul liceului, dar şi de la Clubul Copiilor Sector 6, coordonaţi de profesoarele Luminiţa Celesta Popa Popescu şi Mariana Sinca.

Radio Fiction Desk 2018 este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Radio România, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Pe parcursul anului 2018, Radio Fiction Desk va continua cu încă trei trupe de elevi-actori, cele de la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi Colegiul Naţional Sfântul Sava.

În toate aceste licee, aflate în concurs, se vor desfăşura workshop-uri la care vor participa membri ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic, în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune, piesele de teatru repetate.

Ca şi în primele trei ediţii, după înregistrare şi postprocesare, spectacolele vor fi postate pe tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor, unde vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii teatrului radiofonic.

Radio Fiction Desk 2018 se va încheia cu Gala de premiere.

Primăria Municipiului Bucureşti este Partener Instituţional al Proiectului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.