Festivalul Mieilor în Parcul Național

Continuăm Săptămâna Luminată cu voie bună şi bucate pe cinste. De mâine, 13 aprilie și până duminică,15 aprilie, are loc Festivalul Mieilor!

Va fi un ospăţ pe cinste la care vedeta va fi mielul şi toate preparate pe care le putem face din el: stufat, miel la proțap, friptură la tavă, borș de miel, drob și tot felul de produse tradiţionale de la stână, preparate pe loc de ciobani iscusiţi!

Deliciile continuă cu miei perpeliţi la proțap, batalii de primăvară pregătiţi şi ei la proţap, la grătar, la ceaun aromați cu condimente şi unşi cu licori îmbătătoare.

Ciobanii au adus cu ei direct de la stână pastramă de oaie, dar şi brânză pentru un bulz imens ce se va rumeni la grătar. În desagă și-au mai pus şi cârnaţi ciobăneşti de oaie cu care vor găti tocăniţe şi tochituri gătite pentru bucureşteni, așa cum nu mai ciobanii știu să prepare în vârf de munte!

Ineditul acestui mare festival va fi cu siguranţă stâna de oi pe care o vom amenja în Parcul Național. Mieluţii şi berecuţii îi vor încânta pe cei mici. Curioșii vor afla chiar din gura ciobanilor cum este viaţa la stână și cum se face cea mai bună brânză și
cea mai gustoasă pastramă!

Gospodinele au venit şi cu plăcinte moldoveneşti, munteneşti şi dobrogene cu brânză, toate, preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

Cine vrea să guste şi alte preparate în afară de miel, vor putea mânca sute de mititei, frigărui, mâncare la ceaun.

De la un aşa festin nu puteau lipsi plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muschiuleti, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele, pastramă , cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi tuică fiartă şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

În târg se vor găsi şi obiecte tradiţionale, lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.