Corul de Copii Radio în The Sound of… Musical, la Sala Radio

Sâmbătă, 14 aprilie, ora 19:00, scena Sălii Radio va găzdui mult aşteptatul concert de primăvară al Corului de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos, într-un spectacol ce are ca temă repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii. Acompaniat la pian de Magdalena Faur, concertul va fi prezentat de Delia Nartea, regia de mişcare fiind semnată de Mara Lăcătuş şi Oana Necea.

Concertul va fi filmat şi transmis ulterior de Televiziunea Română. Deoarece toate biletele la acest eveniment au fost epuizate într-un timp foarte scurt, concertul The Sound of… Musical al Corului de Copii Radio a fost programat la cererea publicului şi pentru seara de 21 aprilie, la aceeaşi oră 19:00, la Sala Radio.

Dirijorul Voicu Popescu ne mărturisea cu puţin timp înaintea concertului: „Aşa cum şi-a obişnuit publicul, în fiecare primăvară, Corul de Copii Radio pregăteşte un proiect nou. Dacă în anii anteriori am prezentat Romanian Roots, muzică barocă, muzică contemporană – Ce Bucluc!, la cererea coriştilor, a trebuit să accept că musicalul este extrem de ofertant, chiar şi pentru un cor de copii. Astfel, am putut observa că musicalul este poveste, este muzică, este dans, este animaţie, este joc, este educaţie… Protagonist sau spectator, musicalul este la fel de tentant”.

Cu zeci de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio, care se apropie de aniversarea a 75 de ani de existenţă, a primit numeroase distincţii şi premii, în 2004 Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană acordându-i titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În afara numeroaselor concerte a cappella şi a invitaţiilor la diferite evenimente şi festivaluri din întreaga ţară, Corul de Copii Radio a evoluat în ultimii ani în mai multe festivaluri sau în evenimente vocal-simfonice în ţară şi în străinătate. Anul trecut, Corul de Copii Radio a apărut alături de London Philharmonic Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu la Bucureşti în cadrul Festivalului Enescu şi la Londra pe scena Royal Festival Hall în Oedipe de George Enescu şi în acelaşi an a evoluat în Parsifal de Wagner la Ateneul Român. În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.