Tururi ornitologice gratuite, în Parcul Natural Văcărești

Societatea Ornitologică Română organizează tururi ornitologice gratuite, în Parcul Natural Văcăreşti, pe data de 15 aprilie, eveniment realizat cu prilejul Zilei Păsărilor.

Primele tururi încep la ora 8.00 dimineaţa, având în vedere că păsările sunt matinale, şi se încheie la ora 13.00. Participanții sunt așteptaţi la intrarea în Parcul Natural Văcăreşti de lângă complexul Asmita Gardens. De aici sunt preluaţi de voluntarii şi de membrii sucursalei bucureştene a SOR şi de rangerii PNV. Un tur durează între 60 şi 80 de minute şi parcurge traseul amenajat de rangerii parcului în proiectul „Păsările Oraşului”. Se pleacă de la intrarea principală din sit, se merge pe lângă hrănitori, cuiburi, hide-ul fotografilor şi noul foişor.

Obiectivul organizatorilor este ca toţi participanţii să înveţe să recunoască speciile comune din Văcăreşti şi pe care le pot întâlni şi aproape de casele lor, dar şi cum le pot ajuta – de la tipul de hrană preferat de păsări la cum se construieşte şi se amplasează corect un cuib.

Parcul Natural Văcăreşti este cea mai bună destinaţie de birdwatching din Capitală, lucru demonstrat de observaţiile făcute de ornitologii SOR în cadrul programului „Atlasul Păsărilor din Bucureşti”.

Cei care doresc să participe la tur sunt rugaţi să se echipeze corespunzător: binoclu, pantaloni lungi, bocanci sau pantofi de teren, şepci sau pălării, cremă de soare.

Societatea Ornitologică Română este cea mai importantă organizaţie independentă de conservare a păsărilor din România.

Lasă un răspuns