Horia Tecău nu mai joacă la Cupa Davis

Al 12-lea jucător de dublu al lumii nu va juca în meciul cu Maroc din Grupa Mondială II a Cupei Davis, deşi căpitanul Gabriel Trifu îi anunțase ca titular.
O mai veche accidentare a campionului nostru a recidivat, iar acesta a luat hotărea de a nu mai participa la partida cu Marocul.
,,Cu părere de rău anunţ că nu voi putea merge la Cluj cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată după mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend ”, le-a transmis deţinătorul celor trei titluri de Grand Slam fanilor de pe Facebook.

Chiar şi fără Horia Tecău, Florin Mergea partenerul său tradiţional la dublu în Cupa Davis, s-a arătat optimist înainte meciului cu Marocul : “Pornim favoriţi, eu îl ştiu doar pe Lamine Ouahab şi ştiu că este un jucător foarte bun şi periculos şi cred că ar trebui să fim atenţi cu el. Avem o echipă puternică, îl avem pe Adi (Ungur) din nou în echipă şi asta nu poate decât să ne bucure, Marius (Copil) este în formă şi să sperăm că după prima zi vom avea două puncte. Este o întâlnire mai grea decât cea cu Luxemburgul şi un pas înainte pe care sper să îl facem cât mai repede”, a spus Mergea.
După retragerea lui Horia Tecău, căpitanul Gabriel Trifu se poate baza doar pe Marius Copil, Adrian Ungur, Florin Mergea, Dragoş Dima şi Edris Fetişleam.

Din echipa Marocului fac parte Lamine Ouahab, locul 572 ATP, Amine Ahouda, locul 699 ATP, Soufiane El Mesbahi, locul 1.529 ATP, Yasine Idmbarek şi Yassir Kilani, ultimii doi fiind încă jucători și fără clasament ATP.
Întâlnirea cu Maroc e programată în acest weekend pe 7 şi 8 aprilie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Întâlnirea cu echipa africană contează pentru turul 2 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.