PMB: A fost demarată Campania de Curățenie de Primăvară și au fost luate măsurile necesare pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale

Sursa foto: www.anulbrancoveanu.ro

Primăria Municipiului București, prin direcțiile și instituțiile cu responsabilități în domeniu, a demarat, la începutul acestei luni, Campania de Curățenie de Primăvară, prin intensificarea și accelerarea acțiunilor de salubrizare la nivelul celor șase sectoare ale Capitalei.

În acest sens, operatorii de salubrizare au început în data de 2 aprilie programele de spălare a arterelor principale, a celor cu trafic RATB și a celor cu obiective sociale (inclusiv parcări, trotuare și semne de circulație), aceste operațiuni fiind efectuate atât în prima parte a zilei, în intervalul 8:00-14:00, cât și pe parcursul nopții, în intervalul 22:00-05:00.

Astfel, operatorii de salubrizare vor acționa prin măturarea mecanizată a arterelor și spălarea zonei separatoarelor de trafic, dar și prin salubrizarea terenurilor virane pe care sunt formate depozite necontrolate de deșeuri.

O altă măsură care va fi implementată în cadrul acestei campanii se referă la curățarea, refacerea și înlocuirea dotărilor stradale specifice deteriorate: coșuri de deșeuri, containere colectare separată etc.

Având în vedere Sărbătorile Pascale, o atenție sporită se va acorda salubrizării corespunzatoare în zona lăcașelor de cult, atât înaintea sărbătorilor, cât și în perioada imediat următoare.

Măsuri pentru siguranța publică în zona bisericilor și în Centrul Istoric

Ca și în anii trecuți, pentru menținerea ordinii publice, Poliția Locală a Municipiului București va dubla numărul misiunilor de patrulare la care vor participa polițiști locali din cadrul serviciilor de Ordine Publică, Circulație, Intervenții. Misiunile vizează combaterea faptelor antisociale atât în centrul Capitalei, dar și în apropierea marilor biserici.

Totodată, zona Patriarhiei, Centrul Istoric și anumite zone cu potențial de risc infracțional vor fi supravegheate atât de agenții locali, cât și de sistemul de monitorizare video al Poliției Locale a Municipiului București.

În noaptea de Înviere, echipajele P.L.M.B. vor asigura menținerea fluidizării traficului și prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranța publică.
În tot acest timp, pentru sesizări sau reclamații, bucureștenii pot apela numărul Dispeceratului Poliției Locale a Municipiului București – 021/ 9752.

RATB va avea program special

În perioada sărbătorilor de Paște, transportul public de suprafață gestionat de Regia Autonomă de Transport București va funcționa astfel:

În ,,Vinerea Mare”, pe data de 06 aprilie 2018, liniile de transport vor funcționa după un program corespunzător unei zile de sâmbătă, suplimentat cu 30%.

În ,,Noaptea de Înviere”, 07 aprilie spre 08 aprilie 2018, liniile de noapte care converg către zona centrală a Capitalei și anume: N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum și linia de tramvai 41, vor circula pe întreg parcursul nopții pentru preluarea călătorilor care vor participa la slujba specială ocazionată de sărbătorirea Paștelui Ortodox.

În prima și a doua zi de Paște, duminică și luni, liniile de transport public de suprafață vor funcționa conform programului de circulație corespunzător unei zile de duminică.

În ceea ce privește asigurarea curățeniei, igienei și a confortului călătorilor în mijloacele de transport public, au fost dispuse o serie de măsuri care vizează spălarea și degresarea caroseriei parcului RATB, verificarea sistemului de aerisire și ventilație, precum și a instalației de climatizare, repararea și revopsirea vehiculelor care necesită acest lucru sau dezinfectarea barelor și a mânerelor de susținere.

Tot în această perioadă, Administrația Străzilor a demarat o serie de lucrări de întreținere și curățare a pasajelor aflate în administrare, prin spălarea placajelor, vopsirea bordurilor, înlocuirea corpurilor de iluminat, înlocuirea stâlpilor de cauciuc sau curățarea camerelor video.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement va acționa pentru salubrizarea și igienizarea parcurilor și aliniamentelor stradale pe care le administrează, pentru toaletarea arborilor, vopsirea mobilierului urban, refacerea spațiilor destinate păsărilor și animalelor de companie, dar și pentru curățarea fântânilor aflate în administrare, în vederea punerii lor în funcțiune.

Lasă un răspuns