Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 5 aprilie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii ale Cineclubului FILM MENIU cu tematica Metafilm:

– de la ora 17:00, „Silent Movie / Comedie mută ’77”, de şi cu Mel Brooks, în distribuţia căreia mai apar Marty Feldman şi Dom DeLuise;

– de la ora 19:30, comedia dramatică „La nuit américaine / Noaptea americană”, de şi cu François Truffaut, alături de care mai joacă Jacqueline Bisset şi Jean-Pierre Léaud.

* Un film documentar despre Ţara Sfântă însoţeşte expunerea cu tema „Pelerini în Ţara Sfântă” susţinută de prof. dr. Victor Simion – istoric de artă de la ora 17:15, la Cercul Militar Naţional, Sala „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

MUZICĂ

* Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius Elder-Voicu vă dau o nouă întâlnire de la ora 19:00, la Sala Radio, într-un concert de excepţie alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului japonez Naoto Otomo. Concertul va debuta cu lucrarea Triptyque pentru orchestră de coarde, de Yasushi Akutagawa, urmată de Concertul în re pentru vioară şi orchestră, op. 47, de J. Sibelius şi de Simfonia nr. 8 în Sol de A. Dvořák.

* Cum ne aflăm în Săptămâna Mare, al doilea concert săptămânal de la Ateneul Român este susţinut de Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” astăzi, de la ora 19:00, sub bagheta dirijorului Claus Peter Flor şi are în program „Un Recviem German” de Johannes Brahms. Solişti: Irina Iordăchescu şi Ionuţ Pascu.

* „Perfume de Portugal” se intitulează concertul de muzică fado dat de Ambra, de la ora 20:00, în Ceainăria GreenTea.

* Formaţia Proconsul îşi lansează noul album „Best Of” – Volumul 2, în cadrul unui concert susţinut de la ora 21:30, în Hard Rock Café, la care participă ca invitaţi speciali: Relu Zuralia, Edward Sanda, Francisca, UDDI şi Georgiana.

* Moonlight Breakfast dă un concert în Control Club, în deschiderea căruia, de la ora 21:00, cântă We Singing Colors.

* Începând cu ora 22:00 în Control Club se întâmplă Groove şi Portocale w. Kosta, The Rabbit King & Sebastian Steer.

SPECTACOL

În Joia Mare, Opera Naţională Bucureşti vă propune, de la ora 18:30, un spectacol cu două opere scurte: „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni şi „Pagliacci” de Ruggiero Leoncavallo. Regia: Ion Caramitru. Scenografia: Viorica Petrovici. Dirijor: Johannes Wildner. În distribuţie: Bianca Mărgean, Maria Jinga, Adrian Dumitru, Dan Indricău, Mihaela Işpan, Iulia Isaev, Daniel Magdal, Vasile Chişiu, Valentin Racoveanu, Iordache Basalic.

ALTE EVENIMENTE

* La Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, de la ora 17:30 are loc lansarea cărţii „Generaţia care şi-a făcut datoria”, de Barbu Piţigoi.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Războiul între mit şi artă”, ce poate fi vizionată până pe 24 iunie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.