Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 aprilie

CINEMA

* Şi azi, la Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în cadrul medalionului „Gloria Swanson – 35 de ani de la moarte (4 aprilie), drama noir „Sunset Blvd. / Bulevardul Amurgului”, regizată în 1950 de Billy Wilder, în care mai joacă William Holden, Erich von Stroheim, Cecil B. DeMille, Buster Keaton;

– de la ora 19:30, în ciclul Ziua marilor autori, „Opt şi jumătate (8½)”, dramă cu elemente de fantastic realizată în 1963 de Federico Fellini, cu: Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Claudia Cardinale.

MUZICĂ

* Dirijoarea daneză Maria Badstue, un nume în plină ascensiune pe scena muzicală europeană, dirijează concertul Orchestrei de Cameră Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio. În program: Simfonia nr. 29 în La de W. A. Mozart, Concertul în Mi bemol pentru doi corni, orchestră de coarde şi clavecin de G. Ph. Telemann şi Simfonia nr. 4 în La, op. 90. „Italiana” de F. Mendelssohn. Solişti: Mihai Sîrbu şi Ioan Gabriel Luca.

* Cum ne aflăm în Săptămâna Mare, primul concert săptămânal de la Ateneul Român este susţinut de Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” astăzi, de la ora 19:00, sub bagheta dirijorului Claus Peter Flor şi are în program Un Recviem German de Johannes Brahms. Solişti: Irina Iordăchescu şi Ionuţ Pascu.

* În cadrul Stagiunii Muzicale „Iosif Sava” 2017-2018, tot de la ora 19:00 începe, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, recitalul de pian dat de Mădălina Claudia Dănilă, care interpretează lucrări compuse de: Skriabin, Haydn, Levitzki, Enescu şi Bártok.

* Valerinne lansează noul album „Ahead Is A Barren Land” în cadrul unui show ce începe de la ora 21:00 în Control Club şi îi are ca invitaţi pe cei din Mytrip.

* Una dintre cele mai longevive trupe de rock româneşti, Timpuri Noi, dă un concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* De la ora 22:00, Delia susţine, alături de band-ul ei, al doilea concert din această săptămână din Berăria H.

* Un show La Grande Tristezza cu Eliza începe, tot de la ora 22:00, în MACAZ – Bar Teatru Coop. (Calea Moşilor, nr. 106).

* Ambra cântă fado, de la ora 22:30 în Artist Café.

SPECTACOLE

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie cu baletul „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev, pus în scenă de Renato Zanella cu: Mihaela Soare, Ovidiu Matei Iancu, Valentin Stoica, Ross McCaw, Robert Enache, Lorena Negrea, Stefano Nappo, Laura Blică Toader, Virgil Ciocoiu, Monica Petrică, Vlad Toader, Irinel Manolovici. Dirijor: Tiberiu Soare.

* Astă şi mâine, de la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educaţional Replika au loc reprezentaţii cu spectacolul „Vinovat,-ă”, un one-woman show de Sînziana Koenig şi Nico Vaccari, ce face parte din „Platforma de Artă Educaţională 2017-2018” şi examinează relaţia dintre filosofia capitalismului laissez-faire, apatia consumatorului şi suferinţa oamenilor din sudul global.

* Tot de la ora 19:00, la Casa Filipescu – Cesianu începe spectacolul de muzică şi poezie „Călătorii sentimentale”, cu: Andrei Cavassi – violoncel şi Cătălin Ene – pian. Recită: Irina Movilă.

ALTE EVENIMENTE

* MACAZ – Bar Teatru Coop. găzduieşte, de la ora 18:30, o discuţie despre prezenţa şi reprezentările romilor în filmul şi teatrul politic contemporan românesc, la care participă: Iulia Popovici (critic de teatru), Nicoleta Bitu (curatoare), Zita Moldovan (actriţă/ Giuvlipen), Roland Ibold (antropolog). Moderatori: Iulia Haşdeu şi Ciprian Tudor (antropologi).

* De la ora 19.30, la Rezidenţa Scena9, în cadrul Intersecţiilor de Miercuri Ana Maria Sandu poartă un dialog cu scriitorul Andrei Pleşu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.