War of Kings

Sursa foto: marvel.com

Nu sunt un fan War of Kings, dar nu pot contesta faptul că este preferat de foarte mulți gameri, ceea ce mă obligă firește să vă prezint câteva lucruri despre acest joc.

Dacă ați jucat clasicul “Triburile” sau orice alt joc similar, War of Kings nu o să vă creeze prea mari probleme în momentul în care începeți să vă dezvoltați orașul inițial. Singura deosebire majoră este aceea că nu veți beneficia de perioada de protecție de o săptămână pe care în mod obișnuit o întâlnim la alte jocuri. În momentul în care castelul din oraș ajunge la nivelul trei, scutul protector dispare automat. Ceea ce înseamnă că puteți fi atacați de alți jucători. Consider că această accelerare este o idee bună, face jocul mult mai alert și îi elimină rapid pe jucătorii care au profilul “stați așa, nu mă atacați, lăsați-mă să mă dezmeticesc un pic”. War of Kings, așa cum îi spune și numele, este un joc de război pentru liderii adevărați.

Sună interesant? Dacă da, atunci nu mai este vreme de pierdut. Upgrades pe fermele care produc mâncare, upgrades pe grajd și pe cazarmă, upgrades pe abilitățile unităților militare, practic upgrades mult și repede pe orice clădire pe care o construiți în oraș. În mod statistic, jucătorii care au o atitudine defensivă nu supraviețuiesc prea mult în astfel de jocuri. Ideea principală este aceea de a avea mereu inițiativa. Acest lucru presupune atacarea preventivă și constantă a tuturor celor care ar putea la un moment dat să vă creeze probleme. Studiați bine harta și trimiteți trupele oriunde aveți impresia că există cineva care se dezvoltă mult prea repede. Sună cinic, așa și este, dar spre deosebire de Candy Crush, Farmville sau alte jocuri pacifiste, War of Kings este un joc de război.

În final și cu permisiunea voastră voi veni cu recomandarea de a folosi mereu un limbaj civilizat. Au fost nenumărate cazuri în care un jucător care s-a pomenit cu armatele zdrobite pe câmpul de luptă a “contraatacat” folosind cuvinte pe care firește că nu am cum să le redau în rubrica noastră. Este greu pentru oricine să realizeze că există alți strategi mult mai buni decât ei, dar War of Kings, chiar dacă este un joc de război, rămâne în primul rând un joc, în care noi intrăm pentru a ne distra și nu pentru a ne enerva.

Lasă un răspuns