Muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 aprilie

MUZICĂ

* Ateneul Român găzduieşte, de la ora 19:00 în Sala Mare, concertul cameral dat de Forever BMV Barock Orchestra, dirijat de Ciprian Marinescu şi având ca solişti pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, şi violoniştii japonezi Hitomi şi Kimitoshi Nakamura. În program: Concertul în re pentru două viori şi orchestră de J. S. Bach; Concertul în Do pentru piculină şi orchestră de Antonio Vivaldi; Rondo Russo de Saverio Mercadante; Uvertura „Creaturile lui Prometeu” de L. van Beethoven; Simfonia nr. 35, în Re – „Haffner” de W. A. Mozart.

* De la ora 20:00, la Sala Palatului, Goran Bregović susţine, alături de orchestra sa, un nou concert intitulat „Three Letters From Sarajevo”, ca cel mai recent album al artistului.

* Trupa londoneză The AutistiX susţine un concert caritabil „The AutistiX and Friends”, de la ora 21:00, la Hard Rock Café, în vederea obţinerii de fonduri pentru derularea unor programe speciale pentru copiii diagnosticaţi cu autism, tulburări asociate sau dizabilităţi motorii. Artişti români precum Trupa Cargo sau Alin de la Trooper vor cântă alături de muzicienii din Londra.

SPECTACOLE

* Teatrul Dubee Doo vă invită, cu mic cu mare, la spectacolul „Aventurile Iepuraşului de Paşti” pe care-l susţine, de la ora 18:00, în Berăria H.

* La Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95), tema săptămânii din cadrul proiectului educaţional multidisciplinar Poveşti la Replika este „Poveşti fără consimţământ” şi se reflectă în spectacolul de teatru social „boyz and girlz” de Sînziana Koenig, ce începe de la ora 19:00 şi care explorează consecinţele tragice ale valorilor patriarhale în vieţile adolescenţilor pe care societatea încearcă să-i protejeze prin ignoranţă. Reprezentaţia este urmată, de la ora 20:45, de dezbaterea „Vezi că umblă nişte poze cu tine goală prin liceu” despre „revenge porn”, sau răzbunare prin pornografie. Invitată: Venera Dimulescu

* „Homo L♥ve ~ montage d’emotions” se intitulează perform(D)ance-ul de şi cu Paul Cimpoieru, ce are premiera de la ora 20:00, în Green Hours, în cadrul aniversării „Teatrul LUNI / 20 de ani”.

CARTE ŞI LITERATURĂ

* În ziua dedicată în mod tradiţional celebrării cărţilor pentru copii şi tineret, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul „Ion Creangă” şi în colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic, lansează astăzi, de la ora 18:00, la Sala Mică a Teatrului „Ion Creangă” (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23), aplicaţia mobilă de poveşti pentru copii „PovesTIC”.

* Cartea „Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru înţelegerea autismului”, de Chantal Sicile-Kira, este lansată în cadrul atelierului de dezbateri şi idei „Autismul – între mit şi realitate”, ce are loc, de la ora 18:30, în Ceainăria Librăriei Cărtureşti Verona. Evenimentul marchează „Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului” şi are ca invitaţi pe: Manuela Hărăbor – actriţă, Daniela Bololoi – psiholog, psihoterapeut, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Help-Autism, Marius Teodor Zamfir – psiholog expert în psihologie clinică şi psihologie judiciară şi coordonator al Centrului Sfântul Mihail pentru copiii cu autism, Gabriela Deniz – coordonator al colecţiei Parentaj a Editurii Herald şi psiholog.

ALTE EVENIMENTE

* Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8) vă invită astăzi la două evenimente:

– de la ora 13:00, „Nichita Stănescu – 85 de ani de la naştere”, o întâlnire specială la care participă academicianul Eugen Simion, Mircea Martin, Mircia Dumitrescu şi Dan Mircea Cipariu ca amfitrion, în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai recente cărţi cu opera poetică a lui Nichita Stănescu, cu studii şi amintiri literare despre poetul Necuvintelor;

– de la ora 18:00, conferinţa „Genica Athanasiou (1897-1966): Viaţa pasionantă a unei românce din avangarda pariziană”, susţinută de Laurence Meiffret, cu o proiecţie de materiale fotografice de arhivă.

* Medicul neurolog Dumitru Constantin Dulcan dialoghează, de la ora 19:00, cu jurnalista Eveline Păuna în cadrul celei de-a V-a ediţii a „Marilor Întâlniri de la Excelsior”, ce au loc pe scena acestui Teatru (Str. Academiei, nr. 28).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.