Alimente de evitat seara

Multe persoane au tendinţa de a lua o cină copioasă şi chiar înainte de culcare să consume la televizor floricele sau alte gustări. Acesta este un obicei foarte dăunător. Cât timp organismul este tânăr, poate face faţă cu succes unui aport similar de nutrienţi noaptea, însă cu trecerea anilor, aceste obiceiuri încep să fie resimţite.

Iată câteva alimente care trebuie evitate înainte de a merge la culcare, pentru a ne putea bucura de un somn liniştit.

Mesele grele şi uleioase sunt total contraindicate înainte de culcare. Brânza şi untul conţin multe grăsimi care vor rămâne în stomac pentru mai mult timp. Mâncarea picantă provoacă disconfort fizic, în special la persoanele care suferă de arsuri la stomac, stimulând eliberarea de endorfine, astfel că după o asemenea mâncare este dificil să adormim.

Sursa foto: www.altfel.md

Ciocolata conţine cafeină care îmbunătăţeşte activitatea sistemului nervos. Chipsurile, biscuiţii, napolitanele, dar şi cartofii prăjiţi sunt interzise, putând fi înlocuite cu o mână de nuci. Cerealele trebuie evitate înainte de a merge la culcare, deoarece au zahăr şi îngreunează somnul.

Prăjelile şi preparatele din carne roşie nu sunt bune înainte de somn, deoarece sistemul digestiv necesită multă energie şi timp pentru a digera proteine şi grăsimi. Friptura se consumă cu cel puţin trei ore înainte de a dormi. Dacă nu se poate renunţa la carne, cel puţin aceasta ar trebui înlocuită cu carne de pui fără piele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.