Weekend plin în Capitală

În București se poate vedea că a venit primăvara. Târgurile și activitățile în aer liber au început să apară.

Tradiţionalul Târg de Florii, care oferă posibilitatea vizitatorilor de a cumpăra diverse lucruri ”meşteşugite cu sârg şi încărcate cu semne şi înţelesuri”, îşi aşteaptă oaspeţii de vineri până duminică, între orele 10:00 şi 18:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Sursa foto: www.degustam.ro

Din Târgul de Florii de la Muzeul de la Şosea, vor putea fi procurate ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi multe altele, dar și d-ale gurii, precum cozonaci şi plăcinte, fel şi fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă şi dulceaţă.

Prețul biletului este de 4 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de reducere – 2 lei.

De astăzi până duminică seară, în Parcul Național, are loc Festivalul Pescăresc.
Veţi gusta peşte preparat în cele mai inedite moduri: varză călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viţă din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie, diversităţi din păstrăv – vinegreta, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.

Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor primi noi provocări: mulţi vor gusta pentru prima data un SUBEREK TĂTĂRĂSC de peşte, GULAŞ sau PAPRICAŞ! Toate preparate la faţa locului.

Sursa foto. Radu Șofran

Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.

Alte preparate inedite: paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun.

Pentru masa de Florii, puteţi lua de la târg zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.

Târgul ”Tradiţii și flori de sărbători” se va desfăşura în Parcul Herăstrău în perioada 30 martie – 9 aprilie, evenimentul fiind organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

Cele cinci seri de spectacole (desfăşurate în perioada 30 martie – 1 aprilie, pe 8 şi 9 aprilie, între orele 17:00 – 20:00) vor reuni, pe scena din Parcul Herăstrău, nume sonore ale muzicii româneşti, precum: Mioara Velicu, Floarea Calotă, Margareta Clipa, Lavinia Goste, Gheorghe Turda, Ovidiu Homorodean, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Ovidiu Komornyik, Aurelian Temişan, Nico, Sanda Ladoşi, Daniel Iordăchioaie, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Oana Sârbu, Adrian Enache, Orchestra Naţională ‘Valahia’ a Primăriei Capitalei, Ansamblul ”Burnaşul” din Alexandria, Andrei Tudor Orchestra sau Corul de copii ”Allegretto”.

Sursa foto: www.creart.ro

În perioadele 30 martie – 1 aprilie şi 6 – 9 aprilie, între orele 11:00 – 14:00 şi 16:00 – 18:00, copiii sunt aşteptaţi la atelierele de creaţie.

Zilnic, între orele 10:00 – 20:00, va putea fi vizitată şi expoziţia de iepuri şi miei.

Târgul va fi deschis în fiecare zi între orele 10:00 – 21:00, iar intrarea va fi liberă.

De asemenea, nu putem uita de concursul de alergare ”Bucharest 10 km – Family Run”, ce se va desfășura de la ora 9:00, cu plecare din faţa Parcului Izvor. Probele acestui concurs sunt de 10 kilometri, ştafetă 2X5 kilometri, Cursa Familiilor Carrefour de 1,5 sau 3,5 kilometri şi Cursa Bebeluşilor, cu vârsta de maximum 18 luni, de 4,2195 metri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.