VIDEO: Luciana Hăloiu Richardson – ”Nu există statistici foarte clare a numărului copiilor născuți cu autism”

Invitatele emisiunii Întâlniri Capitale au fost Luciana Hăloiu Richardson și Florentina Matei, analiști de comportament și terapeuți specializați în terapia ABA. Luciana Hăloiu Richardson a precizat că până acum nu există statistici foarte clare a numărului copiilor născuți cu autism în țara noastră, însă medicii cunosc mai multe despre această tulburare decât știau acum zece ani.

Mulți s-ar putea întreba dacă se nasc mai mulți copii cu această tulburare decât înainte și care ar fi semnele ce prevestesc autismul. Răspunsul a fost că nu se nasc mai mulți copii cu autism, ci medicina a făcut progrese și această afecțiune este mai repede diagnoisticată acum decât înainte.

Cu cât terapia este începută de la vârste cât mai fragede, cu atât șansele acestor copii de a se recupera sunt mai mari. Însă această terapie de recuperare nu este simplă și progresele nu apar de pe o zi pe alta, un pas mic făcut de copil în direcția recuperării este un progres uriaș în direcția bună. După un progres urmează o perioadă de stagnare ceea ce îi face pe terapeuți să caute noi metode de abordare.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.