VIDEO: Declarația de Reunire a Sectorului 1 cu Basarabia

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, astăzi, o Declarație de Reunire cu toate autoritățile locale din Republica Moldova care s-au pronunțat pentru „reunirea” cu Patria-Mamă, cum spune primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Declarația a fost adoptată în unanimitate de către cei 26 de consilieri locali, reprezentând PSD, ALDE, USR, PNL, prezenți la ședința ordinară a Consiliului Local al Sectorului 1.

Declarația se referă la „reunirea simbolică a Sectorului 1 cu autoritățile locale din Basarabia care au adoptat, la rândul lor, declarații asemănătoare și face apel la Parlamentele de la București și Chișinău să adopte Declarații de Unire care să ducă la ștergerea graniței nedrepte de la Prut, dictată în 1939 de agresiunea URSS împotriva Romaniei, în urma Pactului Ribentrop-Molotov, prin care cei doi dictatori odios, Stalin și Hitler, își împărțeau sferele de influență.

„Am fost, în weekend, la acel uriaș miting unionist care a avut loc la Chișinău. Până în momentul de față, 25 de consilii locale și raționale din Republica Moldova au votat această Declarație de Unire a Basarabiei cu România. Noi, Sectorul 1, am votat astăzi această Unire simbolică. Noi vrem să acordăm ajutor celor două entități cu care ne-am înfrățit, Chișinăul și Raionul Orhei, și ii vom sprijini cu anumite sume de bani, pentru a reduce decalajul dintre noi și frații noștri din Republica Moldova. Este singura variantă, să-i și sprijinim financiar, nu doar să ne înfrățim și să facem o poză frumoasă împreună”, a declarat pentru București FM Daniel Tudorache.

Primarul din Banu Manta spune că, acum, este treaba Parlamentelor de la București și Chișinău să organizeze referendumuri, pentru că cetățenii trebuie să hotărască asupra reunirii.

Tudorache a mai declarat pentru București FM că a fost primit cu căldură și s-a simțit ca acasă, de fiecare dată când a fost în Basarabia și că moldovenii își doresc „reunirea” cu România. Țara noastră, în general, și Sectorul 1, în special, ar trebui să-și asume față de Republica Moldova rolul pe care Germania de Vest l-a jucat față de cea de Est, crede Primarul Sectorului 1.

În context, trebuie amintit faptul că, ieri, Consiliul General al Municipiului București a adoptat, în unanimitate, o Declarație de Unire asemănătoare celei adoptate astăzi în Banu Manta, iar, duminică, Sectorul 1 s-a înfrățit cu Raionul Orhei din Basarabia, după ce anul trecut se înfrățise cu Preturi Centru din Chișinău.

Această din urmă înfrățire a avut deja drept rezultat o investiție în valoare de un milion de euro a Primăriei Sectorului 1 în Parcul Valea Morilor din centrul Chișinăului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.