Urme de azbest găsite în produse de machiaj

Sursa foto: www.cosmopolitan.ro

Urme de azbest au fost găsite în compoziția unor produse ale Companiei americane Claire’s. Acesta este rezultatul cercetărilor efectuate de Autoritatea Olandeză pentru Protecția Alimentelor și a Consumatorilor (NVWA) și Inspectoratul pentru Mediul Vieții (ILT). Deși au fost găsite concentrații scăzute, utilizatorii acestor produse îşi pun în pericol sănătatea deoarece azbestul este carcinogen.

Sursa foto: www.larevista.ro

Acest gen de articole de machiaj este deosebit de popular în rândurile copiilor și adolescenților. Este vorba despre o pudră compactă și un set de farduri de contur în opt culori. Inspecția olandeză a testat deja 28 de produse de make-up ale firmei Claire’s, dar nu a fost găsită nicio substanță nocivă.

Această nouă inspecție a fost făcută după nişte ecouri venite din Statele Unite. A avut loc o agitație, în luna decembrie anul trecut, în legătură cu produsele Claire’s, când o mamă a testat machiajul fiicei sale și a găsit urme de subsanţe cancerigene.

Azbestul se găsește în mod natural în pudra de talc. Această pudră trebuie purificată înainte de utilizare. Deși pudrele conțin numai cantități mici de azbest, ele pot prezenta riscuri pentru sănătatea utilizatorilor. La urma urmei, azbestul este cancerigen, deşi consecințele se manifestă, în general, după nişte ani.

Lasă un răspuns