Andreea Răducan: ”Sunt multe piese în acest puzzle al nostru care trebuie întregit ca lucrurile să funcţioneze din nou”

Sursa foto: libertatea.ro

Andreea Răducan a făcut un apel la răbdare, comunicare deschisă şi la colaborare din partea tuturor celor implicaţi care doresc revenirea gimnasticii româneşti în elita mondială.

După ce scandalul dintre gimnastul Marian Drăgulescu şi conducerea FR de Gimnastică a fost aplanat cu prilejul Adunării Generale a FRG de luni, Andreea Răducan îşi doreşte ca oamenii implicaţi în fenomenul gimnasticii să dea dovadă de unitate şi să lase la o parte animozităţile, pentru a contribui la relansarea sportului care ne-a adus atâtea satisfacţii şi medalii pe plan internaţional.

”La federaţie e bine să avem linişte, să fim în continuare o echipă, şi când spun o echipă mă gândesc la faptul că trebuie să avem o comunicare foarte bună, cu membrii FRG, cu antrenorii pe care îi avem în teritoriu, cu părinţii şi copiii care practică gimnastica. Sunt multe probleme şi nu aş vrea să intru neapărat în detalii. Baghetă magică pentru a le rezolva pe toate nu avem, aşa că e nevoie de răbdare, de a le lua pas cu pas, de a încerca să găsim toate ingredientele necesare pentru ca pregătirea să meargă cum trebuie. Sunt multe lucruri pe care vrem să le facem, nu spunem că unul este important şi rezolvă totul, dar atât timp cât există comunicare şi înţelegere în cadrul federaţiei lucrurile pot merge foarte bine. Aşa cum am făcut şi în Adunarea Generală, am făcut apel la cei cu mai multă experienţă, pentru a veni şi a-şi aduce contribuţia, nu pentru a dezbina. Pentru a învăţa şi noi cei mai tineri din experienţa lor”, a declarat, joi, Andreea Răducan, la sediul Fundaţiei Olimpice Române.

Preşedinta FR de Gimnastică a reiterat nevoia de răbdare şi colaborare pentru ca sistemul să producă din nou campioni şi campioane, aşa cum se întâmpla în anii de glorie.

Sursa foto: www.avantaje.ro

”Sunt multe piese în acest puzzle al nostru care trebuie întregit ca lucrurile să funcţioneze din nou. Aşa că nu ne rămâne decât să luăm lucrurile pas cu pas, să facem din nou apel la bunăvoinţa tuturor celor implicaţi, cu speranţă şi încredere că într-un viitor, lucrurile vor arăta mult mai bine. Aşa cum am spus şi la Adunarea Generală, nu ştiu cine ar putea să creadă că lucruri care s-au stricat, s-au deteriorat în ani de zile, vor putea fi corectate într-un an sau patru ani. Dar de undeva trebuie să începem şi dacă avem răbdare şi bunăvoinţă, poate şi un pic de susţinere din partea celor din jur, măcar să avem mulţumirea că s-a încercat. Dacă nu se mai doreşte gimnastică de performanţă, nu ne putem opune, dar eu nu aş vrea să cred că nu mai putem găsi copiii talentaţi care să-şi dorească să fie o Sandra Izbaşa, o Cătălina Ponor, o Lavinia Miloşovici sau un Marius Urzică. Nu vreau să cred acest lucru”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.