Primarul General Gabriela Firea va da în judecată consilierii care blochează Bucureștiul

Sursa foto: www.telegrafonline.ro

Primarul General Gabriela Firea a declarat astăzi că, în vreme ce în alte orașe conduse de primari ai opoziției, Boc, Falca, Havana etc, funcționează de multă vreme companii municipale, consilierii municipali din opoziție au votat împotrivă la înființarea holding-ului municipal, „București, Capitală Europeană”, și vor să împiedice delegarea serviciilor publice către aceste companii.

Gabriela Firea le-a reproșat consilierilor din opoziție că ”doresc menținerea unui sistem administrativ medieval, corupt, în care firmele PNL și PDL erau abonate la contracte, încheiate netransparent și prelungite în mod abuziv, cu Municipalitatea. Primăria Capitalei, instituțiile și regiile subordonate au 40 de mii de salariați și mulți dintre aceștia sunt prietenii, rudele și iubiții consilierilor din opoziție. Voi face publice numele acestor persoane”, a spus Edilul Capitalei.

Gabriela Firea i-a avertizat pe consilierii municipali din opoziție că, la ședința din luna iunie, când va promova un proiect de hotărâre privind trecerea patrimoniului regiilor din subordinea Municipalității la companiile municipale, care trebuie adoptat cu două treimi, va solicita vot nominal, pentru a-i putea acționa în justiție în cazul în care vor bloca Bucureștiul.

Declarațiile Primarului General au venit în cadrul ședinței de Consiliu General, în contextul în care consilierii municipali PNL și USR au contestat proiectele de hotărâre privind delegarea de servicii publice către companiile municipale.

Consilierii municipali au aprobat, astăzi, cu majoritate simplă, delegarea serviciilor publice către companiile municipale de profil. Din proiectele de hotărâre au fost, însă, scoase anexele privind patrimoniul administrațiilor. Trecerea patrimoniului la companiile municipale va avea loc în luna iunie, după cum a declarat Primarul General Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.