Primăria Capitalei: ”Acuzațiile lui Nicușor Dan nu sunt fondate!”

În legătură cu afirmațiile domnului Nicușor Dan, referitoare la proiectul de hotărâre privind trecerea Bulevardului Buzești – Berzei în administrarea Companiei Municipale de drumuri, aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de astăzi, 28.03.2018, Direcția de Presă a PMB este împuternicită să comunice poziția oficială a instituției, drept pentru care difuzăm urmatoarele precizări:

Primăria Municipiului București respinge afirmația domnului Nicușor Dan, conform căreia Bulevardul Buzești – Berzei nu a putut fi recepționat, ca fiind total nefondată. Lansarea unor astfel de afirmații în spațiul public, total contrare realității, constituie pură dezinformare și nu servește interesului public.

„Îl informez pe domnul Nicușor Dan, care acum câțiva ani, când se pregatea să candideze la Primaria Capitalei, se erija în salvatorul Bucurestiului și își făcuse un obicei din a contesta în instanță, la comandă, inițiativele primăriei, că se află într-o gravă eroare: bulevardul Buzești-Berzei-Uranus are un proces verbal de recepție, iar informațiile pe care le-a oferit presei sunt false și nefundamentate și nu reprezintă altceva decât instrumente politice prin care dorește să își facă reclamă. Un om politic bine intenționat, care dorește cu adevărat să îmbunătățească viața alegătorilor săi ar trebui să se documenteze și să-și canalizeze energia în proiecte reale, cu soluții autentice și nu să persiste în greșeală, acuzând oponenții politici de fapte sau nerealizări imaginare”, a declarat Gabriela Firea.

În fapt, bulevardul menționat a fost modernizat de Primăria Municipiului București în cadrul obiectivului de investiții „Străpungere Buzești-Berzei-Uranus”. Lucrările de proiectare și execuție au fost executate în baza contractului nr. 3675/ 15.06.2007, încheiat între PMB și Asocierea SC Tehnologica Radion SR & SC SCT SA & SC Euroconstruct Trading 98 SRL & SC Via Proiect SRL.

În data de 11.11.2016 a fost încheiat Procesul Verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 16637. În data de 03.03.2017 Comisia de recepție, în urma constatărilor făcute, propune admiterea recepției fără obiecțiuni, aceasta fiind aprobată în conformitate cu prevederile art. 4 și art. 21 din H.G. nr. 273/1994.

Față de cele expuse, reiese foarte clar că nu există nici un motiv real sau legal care să împiedice procesul de preluare a bulevardului și, pe cale de consecință, nici împotriva proiectului de hotărâre care se referă la acest obiectiv de investiții, aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului General al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.