Măsuri pentru stimularea natalității în București!

Consilierii municipali au adoptat, astăzi, două proiecte de hotărâre având ca obiect îmbunătățirea sănătății publice și stimularea natalității, în Capitală, după cum sublinia Primarul General Gabriela Firea.

Un prim stimulent se referă la acordarea „Voucher-ului Materna” pentru femeile însărcinate. Acesta va fi în valoare de 2000 de lei și va fi acordat în două tranșe, una în săptămâna a 10-a, iar a doua în luna a șasea de sarcină.

Conform Edilului Șef al Capitalei, voucher-ele vor fi folosite pentru plata unor analize și medicamente care nu sunt decontate de către Casa de Sănătate.

Gabriela Firea a dat de exemplu testele pentru trombofilie, pentru intoleranță la glucoză, pentru toxoplasmoza și HIV. Primarul General a declarat că multe femei nu își permit să facă aceste analize și, din această cauză, fie pierd sarcina, fie nasc copii care suferă de afecțiuni grave.

Un alt program este cel numit „O șansă pentru cuplurile infertile”. ”Este vorba despre achitarea costului pentru procedurile de fertilizare în vitro. Sprijinul va fi în valoare de 3000 de euro. Sprijinul va fi acordat cuplurilor cu vârsta de până la 45 de ani, indiferent dacă partenerii sunt sau nu căsătoriți”, a spus Edilul Capitalei.

Conform Primarului General Gabriela Firea, anul trecut, în București, Casa de Sănătate a acoperit costurile procedurii de fertilizare în vitro doar pentru 250 de cupluri, rămânând pe lista de așteptare alte sute de cupluri infertile.

Gabriela Firea a subliniat în fața consilierilor municipali că ”Municipalitatea este îndreptățită să intervină în orice problemă ce ține de sănătatea publică, deci și în problematica legată de sănătatea femeilor însărcinate și a copiilor care se vor naște și în cea a fertilizării în vitro”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.