De Florii, hai la cel mai mare Festival Pescăresc din Capitală

Joi, 29 martie, până duminică seară va avea loc, în Parcul Național din București, Festivalul Pescăresc. Aflat la cea de-a VI-a ediție, acesta pregătește anul acesta vizitatorilor o URIAȘĂ supriză, un show pe cinste, unde toata lumea va avea de câștigat!

Va avea loc un concurs de gătit borș de pește, cu premii pentru participanți și câștigători. Cei ce vor să participe vor avea la dispoziție ingredientele și ustensilele necesare, iar doritorii sunt așteptați pentru înscrieri sâmătăp, 31 martie, ora 10:00.

Printre vedetele Festivalului Pescăresc vor fi și storceagul pescăresc, saramura de crap, păstrăv și crap la proțap, vinegretă din păstrăv, varză călită cu pește, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos de somon, mititei din pește și somon, sărmăluțe în foi de viță din pește servite cu mămăliguță, usturoi și lămâie după truda gospodinelor sosite din toate zonele țării, diversități din păstrăv – vinegretă, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.

Saramura de crap va fi și ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete și aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă. Pe lângă reţetele tradiționale, iubitorii de pește vor primi noi provocări: mulţi vor gusta pentru prima dată un suberek țărănesc de pește, gulaș sau papricaș! Toate preparate la fața locului.

Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte și pentru gusturile rafinate: o tonă de raci, midii, fructe de mare. Alte preparate inedite: paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, pește spadă și scoici midii și rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră și pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun.

Surpriza festivalului vor fi cele 500 de kg de scrumbie, trufandaua de sezon, peştele atât de rafinat și considerat extrem de sănătos.

Vor fi peste 100 de sortimente de pește: păstrăv, crap, macrou, zărgan, dorada, somon, hering, lup de mare sau calcan. Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, vor mai fi și zacuscă de pește, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.

Ospățul pescăresc din Parcul Național va fi înveselit în cântec și joc, pe măsura generozității gazdelor, a organizatorilor, spre bucuria oaspeților.

Tot la târg veți putea gusta din vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, din plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și dulceţuri, siropuri și sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.

În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.