CFR caută soluții pentru legătura feroviară între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

CFR va prezenta la sfârşitul anului soluţiile pentru realizarea conexiunii între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. Tot atunci se va lua și o decizie asupra variantei şi a posibilităţii de finanţare.

Potrivit companiei, există un studiu de fezabilitate, elaborat încă din 2008, pentru legătura feroviară între Bucureşti Nord şi Aeroportul Otopeni.

„După cum se cunoaşte, există un studiu de fezabilitate, elaborat în anul 2008, pentru legătura feroviară între Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB). Conform prevederilor legale, CFR SA a procedat la actualizarea studiului de fezabilitate, elaborat în anul 2008, şi a publicat în SEAP în data de 1 martie 2018, documentaţia de achiziţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate. La sfârşitul anului 2018, CFR SA va putea prezenta factorilor de decizie şi opiniei publice estimările financiare şi soluţiile tehnice detaliate pentru cele 5 variante de realizare a conexiunii cu AIHCB”, se arată în comunicat.

Legătura nu va fi însă gata până în vara anului 2020, pentru meciurile Campionatului European de Fotbal pe care Capitala ar trebui să le găzduiască.

Anunțul a fost făcut de directorul general al CFR Infrastructură, Ion Gavrilă. Acesta a explicat că nu mai este timp pentru construirea tronsonului feroviar de 2 km care lipsește între halta Odăile şi terminalul aeroportului. Licitaţia pentru realizarea proiectului a fost lansată cu mare întârziere.

Prin urmare, suporterii care sunt așteptați să vină în țară pentru Euro 2020 vor fi trasportați către centrul Capitalei cu autobuze și microbuze.

Lasă un răspuns