VIDEO: Dorotheea Petre: “Teatrul și actoria sunt cel mai bun răspuns la singurătate”

Actrița Dorotheea Petre, premiată la Cannes, a fost invitata lui Răzvan Petre și a lui Marius Stoica în studioul matinalului Bfm, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Dorotheea a povestit despre piesa de teatru în care va juca, despre ce reprezintă actoria pentru ea și a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile.

În prezent, Dorotheea repetă pentru piesa “Apropierea”, după ce a avut o pauză în care s-a ocupat de proiectele cinematografice. “Sunt fericită că piesă e în premieră mondială în România.”

Pentru Dorotheea Petre, Teatrul și actoria sunt cel mai bun răspuns la singurătate. Iar dacă ar fi să joace Shakespeare 90% din timp, ar alege să fie pe scena teatrului pentru toată viață. Rolul care i-a rămas în inimă ca și preferat este cel de debut, respectiv Ryna.

Actrita considera că România are multi actori tineri foarte talentati, dar mai ales foarte multi oameni talentati. “La scoala mea de actorie lucrez mai mult cu corporatisti. La mine vin oameni care nu isi doresc neaparat sa faca o cariera din actorie, dar sunt pasionati de actorie, stiu si inteleg cum te poate ajuta actoria sa te dezvolti in viata personala. Vin sa isi slefuiasca anumite calitati. Cursurile dureaza intre 2 si 4 luni, sunt module diferite, sesiuni de 2 ori pe an (primavara si toamna) iar acum, pana dupa Paste, suntem in perioada de inscrieri”(www.fiiactor.com).

Daca vrei sa afli cum este viata unui actor, ce inseamna un casting, care este cel mai recent film pe care l-a vazut, care sunt actorii preferati, ce roluri le-ar da lui Razvan si Marius daca ar prezenta ea matinalul si ce mesaj are de ziua teatrului vezi #VIDEO

Dorotheea Petre, laureata si cu un premiu Gopo, a povestit ca statueta este foarte utila. “Am proptit odata usa de la aragaz cu ea”.

Actrita a primit recunoastere internațională și Premiul special al juriului pentru cea mai bună actriță la prestigiosul Cannes Film Festival, in secțiunea Un certain regard, pentru producția “Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” în care interpretează rolul principal. Este declarată Cea mai bună actriță a anului 2007 de către asociația criticilor de film și a jurnaliștilor de specialitate, primește Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță într-un rol principal și premiul UCIN pentru cea mai bună actriță. În 2009 câștigă premiul special al juriului pentru cea mai bună actriță la Magna Graecia Film Festival pentru rolul Angela din pelicula Mar Nero. Pentru „talentul și sensibilitatea artistică cu care interpretează” este învestită cu Distincția Meritul Cultural în Grad de Cavaler de către Președintele României.
Joacă în producția Mar Nero (2008) în care deține rolul principal, în La Solutione Migliore (2009), L’enface d’Icar (2008), The Whistleblower (2009), Doctori pentru mame (2008), Muzica în sânge (2009).

Vezi aici arhiva emisiunii Bună dimineața, București!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.