VIDEO – Christian Sabbagh: “Au încercat să înfigă cuțitul în mine”

Christian Sabbagh a fost invitatul lui Răzvan Petre si al lui Marius Stoica in studioul Matinalului “Bună dimineața, București!”, marcând atât ziua Poliției Române – aniversată ieri, dar si faptul că jurnalistul s-a alăturat echipei de comunicare a instituției statului. Christian Sabbagh a povestit despre cariera care l-a adus în noua poziție, despre amenințările pe care le-a primit de-a lungul timpului, despre cum dorește să ajute imaginea Poliției Române ți care ăi sunt planurile.

“Avem un proiect comun. Mi s-a propus să fac un fel de PR pentru Poliția Română. Mă onorează. Chiar e nevoie de jurnaliști în Poliția Română. Mi-am propus să realizez o emisiune alături de Poliție și mi-aș dori ca toate televiziunile să aibă o astfel de emisiune. Am avut câteva întâlniri cu purtătorii de cuvânt de la poliție, prefectură, primării. Mulți sunt jurnaliști, tineri… Când ai un membru din presă știi ce vrea și presa de la ține și poți transmite un mesaj coerent, logic, fără limbaj de lemn .”

Noua provocare din carieră vine firesc după ce aproximativ 20 de ani a făcut jurnalism de investigații, jurnalism de război și emisiuni în colaborare cu Poliția Română. Mai mult, Christian Sabbagh și-ar fi dorit să poarte uniformă, dar acest vis a rămas neîmplinit. “Am trăit mulți ani în Liban, în ‘87 m-am întors în țară. Era un război total acolo și părinții au hotărât să mă trimită în țară. Am plecat de la un colegiu de preoți și am ajuns la un liceu industrial. Mă uitam înspăimântat la strung. Am încercat să mă fac polițist, dar nu aveam un dosar de cadre curat. Ca atare, am căutat o meserie asemănătoare și m-am făcut jurnalist de investigații. Am fost și corespondent de război. În Serbia era să îmi pierd și viata”, își amintește Sabbagh.

De-a lungul anilor, a fost amenințat de nenumărate ori. “Prin 2004 sau 2005 m-au așteptat în fața blocului și au încercat să înfigă cuțitul în mine, noroc că era iarnă și eram imbract gros. Plus că  locuiam deasupra unei bănci și o doamnă a început să țipe: «săriti, că îl omoară pe domu’ Sabbagh!» și a ieșit jandarmul din bancă.” Christian Sabbagh a recunoscut în fața matinalilor că el nu are bodyguard, însă pentru familie a luat măsurile de protecție necesare. “Meserie mea este condeiul, este cea mai redutabilă armă. Pentru familia mea, este altceva. I-am protejat.”

Dacă vrei să afli cum se va mări procentul celor care au încredere în Poliția Română, cum se va îmbunătăți imaginea Poliției odată cu venirea lui în echipă, de ce a fost ales în acest rol, cum a reacționat și cum i-ar convinge pe Răzvan și Marius să se facă polițisti și cum a luat recent amendă vezi #VIDEO

Pentru noua misiune, acea de consilier de imagine al Poliției Române, Christian Sabbagh își dorește în primul rând să îi facă cunoscuți pe cei care au merite deosebite. “Media de vârstă în poliție e de 37 de ani. Sunt foarte mulți tineri. Ne dorim să fim mai aproape de oameni, extrem de transparenți.”

Până în prezent, Sabbagh consideră că cele mai importante realizări din viața sa sunt faptul că a salvat foarte multe vieți, fără să fi cerut ceva în schimb, și noua postură profesională în care se află. Să îi urăm succes!

Vezi aici arhiva emisiunii Bună dimineața, București!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.