ArgEnTango Tradiţional la Sala Radio

Analia Selis, alături de ceilalţi membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa şi violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradiţional, printr-un nou turneu – ArgEnTango Tradiţional, derulat în luna martie în 10 oraşe din România şi Germania şi care va ajunge marţi, 27 martie, de la ora 19:00, la Sala Radio, în concertul de închidere a turneului.

În continuarea turneelor naţionale Piazzolla, o poveste autentică, cele două ediţii, şi a proiectului Tango la Cetate, ArgEnTango duce mai departe dorinţa de a promova stilul Tango, cântat în manieră tradiţională, autentică şi la cel mai înalt nivel artistic.

„Mă bucur să mă întorc pe scenă şi să continui povestea frumoasă a tangoului, alături de ceilalţi membri ArgEnTango. Cu turneul Tradiţional ne-am propus să stabilim o punte între tangoul tradiţional argentinian şi cel românesc. Astfel, publicul va putea asculta tangouri tradiţionale de Carlos Gardel, Alfredo Le Pera, Sebastian Piana, orchestrate unitar ca sonoritate pentru acest cvintet, alături de câteva piese celebre din repertoriul de tango românesc” – Analia Selis.

„În luna martie este celebrată pretutindeni feminitatea. Ne dorim să onorăm acest moment prin seducătorul tango, un gen muzical ce transmite multă emoţie şi ardoare, prin urmare cea mai frumoasă declaraţie de iubire pe care o puteam adresa publicului nostru” – Răzvan Suma.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îi readuce pe membrii ansamblului ArgEnTango alături de spectatori, în foaierul central al Sălii de concerte Radio. Artiştii vor acorda autografe pe CD-ul ArgEnTango. Piazzolla, o poveste autentică, apărut la Casa Radio. Albumul cuprinde piese interpretate de muzicieni în cadrul recitalului şi reprezintă ecoul sonor al turneului naţional cu acelaşi nume susţinut de membrii cvintetului în mai multe localităţi din ţară în anul 2016, un „ecou” ce poate reverbera oricând în casa fiecărui meloman.

Albumul ArgEnTango. Piazzolla, o poveste autentică este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii – www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

După numai un an în care ansamblul a realizat trei turnee naţionale, zeci de concerte şi două CD-uri înregistrate în concert live, ArgEnTango s-a consolidat ca un ansamblu de tango original, stabilit în România.

Concertele turneului ArgEnTango au avut loc la: Dumbrăveni, în Germania (la Kammermusiktage Barth Festival), Ploieşti, Satu Mare, Baia Mare, Lugoj, Timişoara, Zalău, Bistriţa, Cluj-Napoca şi se încheie la Bucureşti, avându-l ca invitat special pe Radu Almăşan.

Invitaţi speciali în fiecare concert au fost dansatori renumiţi de tango din toată ţara: Laura Iaru şi Csongor Kicsi, în Dumbrăveni, Ploieşti şi Bucureşti; Ioana Lascu şi Horia Calin Pop, la Satu Mare, Zalău, Bistriţa şi Cluj-Napoca; Oana-Maria Horotan şi Adrian Moş, la Baia Mare, Cristina Daju şi Alex Apetrei, la Lugoj şi Timişoara.

ArgEnTango continuă şi anul acesta parteneriatul de susţinere a Hospice Casa Speranţei, singura fundaţie care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din turneul Tradiţional contribuie la sprijinirea acestei cauze.

Ansamblul ArgEnTango este alcătuit din:

Analia Selis – după cariera sa în muzica comercială, Analia îşi direcţionează activitatea către muzica argentiniană autentică, tangoul. Cele două ediţii ale turneului Vă place tango?, cât şi proiectul de mare succes Tango Simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, o exprimare artistică veritabilă a unui argentinian.

Răzvan Suma – solist concertist al Orchestrelor Radio şi profesor la Universitatea de Muzică din Bucureşti, dezvoltă o perpetuă carieră internaţională de solist, cele peste 1.000 de concerte şi recitaluri pe care le-a susţinut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violoncelişti români ai momentului.

Mariano Castro – împreună cu Narcotango, Mariano Castro – în triplă calitate, de interpret, compozitor şi orchestrator, a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupă, dar şi în calitate de pianist şi chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaţionale în Europa, Statele Unite, Canada şi America Latină.

Omar Massa – ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artişti precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa şi Asia. Omar este component şi fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango şi este invitat frecvent pentru a susţine masterclassuri în întreaga lume. Vine în România special pentru acest proiect.

Rafael Butaru – concertmaestru al Operei Naţionale din Bucureşti, al Orchestrei Române de Tineret a României şi al Orchestrei Simfonice Naţionale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezenţă constantă pe scenele muzicale naţionale şi internaţionale. În calitate de solist şi ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a susţinut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic şi mulţi alţii.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.romania-muzical.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.