Proiect: Câinii și pisicile din București ar putea beneficia de sterilizare gratuită

Câinii și pisicile fără pedigree, care au stăpân ar putea beneficia de sterilizare gratuită în București.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar putea adopta, în şedinţa din 28 martie, un proiect privind sterilizarea gratuită a maximum 7.200 de câini şi pisici fără pedigree, care au stăpân.

Serviciile prestate vor fi plătite de ASPA, se arată în proiectul de hotărâre.

Prin program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de două animale pentru fiecare posesor de animale de companie, în limita plafonului stabilit – 3.600 de câini şi 3.600 de pisici.

Criteriul de selecție va fi primul venit, primul servit.

‘În vederea realizării activităţii de sterilizare, ASPA va încheia un acord de prestări servicii de sterilizare a câinilor şi pisicilor din Bucureşti, pe o durată de maximum un an, atribuit în conformitate cu prevederile Legii nr. 98/2016 şi a HG nr. 395/2016. (…) ASPA propune un număr de maximum şase ofertanţi calificaţi, organizaţi în condiţiile legii, respectiv câte un ofertant cu punct de lucru pe unul dintre cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, fiecare ofertant urmând să sterilizeze un număr maxim de 600 de câini şi 600 de pisici/ acord cadru, dar nu mai mult de 100 de câini şi 100 de pisici pe lună. Iniţierea şi încheierea acordului-cadru se va derula după asigurarea sursei de finanţare’, relevă raportul de specialitate.

Se propune, de asemenea, ca proiectul de hotărâre privind sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor fără pedigree să fie derulat în cursul anului 2018.

Lasă un răspuns