Dăruiește naturii din energia ta

Sâmbătă 24 martie 2018, oameni din peste 7000 de orașe, din 180 de țări, vor stinge simbolic lumina și vor participa la cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile, Ora Pământului (Earth Hour). Adevărații VeloPrieteni vor fi, ca de obicei, parte a acestui eveniment promovând mersul pe bicicletă și, având în vedere condițiile meteo, special în acest an, joaca în zăpadă și bulgăreala în siguranță.

Adevărații VeloPrieteni îi invită pe toți bicicliștii din București (cu bicicletă sau doar cu
un accesoriu – cască, vestă, pompă, sonerie, etc) să li se alăture sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 19:30 la Rondul Bicicliștilor din Parcul Izvor.

Fiecare participantva primi un bidon sau o vestă personalizată care să îi îndemne tot anul să dăruiască naturii din energia lor.

Documentul de înscriere este disponibil aici: https://goo.gl/forms/FqRGuAxzPYeCsE0D3. Detalii despre întregul eveniment sunt disponibile aici: www.facebook.com/events/928659660632527. Nu uitați să stingeți luminile când plecați de acasă!

Dacă vremea va permite, va urma încă o întâlnire de la ora 20:30 pentru a va plimba cu bicileta timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Piața Unirii, Piața Romană, Piața Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și retur la Izvor.

Bicicleta este cel mai eficient mod de deplasare în cazul congestiilor urbane. Vorbim de eficiența energetică, viteza medie de deplasare la orele de varf în orale și de spatiul ocupat, mult mai avantajoase în cazul bicicletei față de automobil.

Despre Earth Hour / Ora Pământului

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice?

Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

Lasă un răspuns