Consecințe pentru Sectorul 5

Sursa foto: www.telegrafonline.ro

Primarul General Gabriela Firea a declarat, astăzi, că ”Primăria Sectorului 5 a încălcat o decizie ce nu poate fi contestată, aceea a Comitetului Municipal pentru situații de urgență, atunci când a decis deschiderea unităților de învățământ pentru ziua de astăzi”.

”Decizia suspendării cursurilor în grădinițele, școlile și liceele de stat pentru ziua de astăzi, din cauza codului portocaliu, a fost luată la cererea Inspectoratului Școlar și a Municipalității, după consultarea tuturor factorilor cu responsabilități în situații de urgență de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Odată luată, această hotărâre trebuia respectată de către toate Primăriile de sector, pentru a nu crea confuzie și neliniște în rândul populației”, a subliniat Firea.

”Cei de la Primăria Sectorului 5 au încălcat legea deschizând unitățile de învățământ, deoarece clădirile școlilor și grădinițelor se află în administrarea primăriilor de sector, dar personalul didactic trebuie să respecte deciziile Inspectoratului Școlar și ale Ministerului Învățământului. Prin urmare, o hotărâre cu privire la activitatea personalului didactic nu poate fi luată la nivelul Primăriei Capitalei sau a primăriilor de sector”, a explicat Edilul Șef al Capitalei.

Comitetul pentru Situații de Urgență se va întruni, sub conducerea Prefectului, pentru a analiza cum au respectat instituțiile hotărârea de închidere a școlilor.

„Fiecare va răspunde în fața legii pentru nesupunere față de o decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență”, a declarat Firea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.