Pianistul Horia Mihail în concert alături de Orchestra Naţională Radio

Vineri, 23 martie, de la ora 19:00, pianistul Horia Mihail revine pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, într-un concert sub bagheta dirijorului american Philip Mann. Uvertura Carnaval, op. 92, de A. Dvořák, va deschide programul serii, urmată de Concertul nr. 2 în sol minor pentru pian şi orchestră, op. 22, de C. Saint-Saëns, şi de lucrarea Tablouri dintr-o expoziţie, de Musorgski-Ravel.
Cu o excelentă reputaţie şi o carieră în plină ascensiune pe scenele muzicale din Statele Unite, Europa şi Asia, Philip Mann a fost dirijor asistent la Royal Concertgebouw Orchestra, la Filarmonica din Viena şi la Filarmonica din Berlin, a studiat şi a predat la Oxford, unde a câştigat competiţia pentru a deveni dirijor principal al Oxford University Philharmonia.

Solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Horia Mihail este astăzi unul dintre cei mai bine cotaţi pianişti români. Cunoscut publicului din România în ultimii ani ca protagonist al turneului Pianul călător, dar şi ca participant în turneele Flautul fermecat, Duelul Viorilor sau Vioara lui George Enescu, Horia Mihail a susţinut până în prezent concerte şi recitaluri în numeroase ţări de pe patru continente.
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.