Maria Gheorghiu și Radu Grațianu – La Echinocțiu

Ce dacă ninge, ce dacă iarna nu se lasă dusă? Maria Gheorghiu și Radu Gratianu vor încerca să ne convingă muzical că indiferent de condițiile meteorologice, Echinocțiul de primăvară se va produce.

Astăzi, 20 martie, Soarele intră în Berbec la ora 18:15; altfel spus, de la acestă dată, primăvara își intră deplin și oficial în drepturi. Sărbătorim Echinocțiul cu un concert plin de energie dar și de romantism, așa cum se întamplă de fiecare dată cand cei doi artiști cantă împreună. Din play-list nu vor lipsi cantecele de pe recent lansatul album CAMP DE LAVANDA, cantecele Mariei Tănase dar și refrene de acum 100 de ani, că doar suntem în Anul Centenarului Marii Uniri ! Unele cantece au povești pline de farmec și Maria a promis că ne va spune cateva….

Pentru că între timp iarna a pus din nou stăpanire pe capitală, Maria a simțit nevoia să scrie:

”Pentru ziua de astăzi, aveam pregătit un text motivațional, așa ca de echinocțiu… Cum să vorbești însă de explozia naturii, de muguri și de verde, corelandu-l cu propria renaștere, cand afară zăpada ne amintește mai degrabă de Crăciun decat de Paște ?

Din punct de vedere astonomic, din păcate doar teoretic, în seara aceasta vine primăvara. Dacă reușiți să vă ancorați într-o realitate paralelă făcand un exercițiu de imaginție, o să spuneți ca mine: ”Astăzi este ziua perfectă pentru a aborda meditaţia asupra sensului vieţii, astăzi ne (re)descoperim sau dezvoltăm latura profund spirituală, eliminand energiile negative care ne-au ţinut în loc şi le înlocuim cu alte energii noi pe care natura le emană; astăzi, vom lăsa în urmă balastul zilelor grele, apăsătoare de iarnă, cand nici Soarele nu a fost prietenul nostru cel mai bun; astăzi vom croi haină nouă pentru suflet și vom zambi cu mai multă îngăduință,ne vom dărui mai mult, conștienți că așa vom atrage binele de partea nostră. Haideți, puțină imaginație, vă rog!

Dacă nu reușiți singuri, vă aștept împreună cu Radu Grațianu in seara asta de la ora 19.00, în clubul SPICE de pe Calea Victoriei ,să forțăm primăvara să se arate!

P.S. Nu am glumit cand am spus că voi canta și un colind; asta așa ca să realize și Doamna Iarna asta cat e de ridicol să vorbești despre Moș Crăciun cand tu îl aștepți pe Iepuraș, să-și ia toate cojoacele și să ne lase vreo 9 luni în pace.” (Maria Gheorghiu)

 

Lasă un răspuns