Noul val s-a impus la Indian Wells-Naomi Osaka a câştigat turneul

Bate vântul schimbării prin WTA. Încet, dar sigur, câteva puştoaice de până în 20 de ani, încep să se afirme şi să urce destul de repede în clasamentul mondial. Jucătoare care până nu demult ţineau capul de afiş în marile turnee încep să piardă teren în faţa noilor venite, care îşi doresc să se afirme cât mai repede, să câştige puncte în clasament şi bani care nu sunt deloc de neglijat.

Surorile Williams, Maria Sharapova, Karolina Pliskova, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Caroline Wozniaki, Petra Kvitova, Agneska Radwanska şi actualul nr.1 mondial Simona Halep încep să aibă probleme cu mult mai tinerele adversare. Jelena Ostapenko, Caroline Dolehide, Amanda Anisimova, Daria Kasatkina şi proaspăta câştigătoare a turneului american Naomi Osaka vor ajunge cât de curând în top 10 şi vor începe treptat să domine fazele superioare ale marilor turnee. De altfel, nipona după ce i-a administrat o înfrângere usturătoare în semifinale cu 6-3,6-0 Simonei, s-a impus la fel de lejer şi în finală în faţa Dariei Kasatkina cu 6-3, 6-2.

Cu siguranţă, ne gândim cu toţii la Simona Halep, care prin constanţa ei în turnee reuşeşte să se menţină în fotoliul de Lider Mondial şi chiar să se distanţeze de numărul 2 WTA, daneza Caroline Wozniaki. Deocamdată, eleva lui Darren Cahil a demonstrat că poate evolua constant la un nivel ridicat, iar faptul că a jucat două finale în cele mai importante turnee de la începutul anului, ne dă speranţe în continuare că îşi va trece în palmares şi un turneu de Grand Slam. Trebuie să recunoaştem totuşi că a avut şi puţin ghinion. Simona le-a prins în vârf de formă de Serena Williams şi pe Maria Sharapova şi a tratat-o oarecum de sus pe Ostapenko în finala pierdută la Paris. Jucătoarei noastre îi va fi din ce în ce mai greu să se impună în turneele majore în faţa noilor venite, dar şi în faţa actualelor vedete din circuitul WTA, care nu vor renunţa la o poziţie privilegiată din Top 10. Se poate spune că în sezonul 2018 vom asista la o luptă între generaţii, o luptă pentru supravieţuire în Top 10, pentru puncte şi pentru titluri.

Lasă un răspuns