VIDEO: Anca Lupeș – Industria muzicală se reunește la Mastering the Music Business

Anca Lupeș pentru Matinalalul BeFm: ”Personajul «producător muzical» este foarte puțin băgat în seamă în România”

Bucureștiul devine pentru a treia oară punctul-cheie de relaționare pentru oamenii din industria muzicală.
Mastering the Music Business, prima conferință dedicată industriei muzicale din România, se va desfășura în perioada 20 – 21 martie 2018, la Ministerului Culturii – Sala Aula.

Anul acesta este o ediție focusată pe producție muzicală, pe muzică. Avem doi producători muzicali, dintre care unul este câștigător de Grammy și are o lista foarte lungă și extrem de sonoră de artiști cu care a lucrat – începând de la The Who și terminând cu Adele și trecând prin Robbie Williams și One Direction. Producția muzicală este o știință. Personajul «producător muzical» este foarte puțin băgat în seamă în România și este foarte important, pentru că el are privirea de ansamblu și el este cel care trebuie să dea conturul final unei piese muzicale, ca și înregistrare și producție”, a explicat Anca Lupeș în cadrul Matinalului BeFm, ”Buna dimineața, București!”. (urmareste #VIDEO AICI pentru a afla toate detaliile)

Peste 90 de speakeri (deocamdata) din România și din lume (lista completă o puteți vizualiza accesând www.masteringthemusicbusiness.ro), vor vorbi despre modalitățile prin care muzica poate aduce profit, strategiile de marketing online, plasarea melodiilor în mediile specifice, despre poveștile de succes legate de muzica indie, festivaluri, conținutul muzical de la radio, jurnalismul muzical, exemplele de bune practici și multe altele.
Sesiune de spectacole live

Ediția din acest an își îndreptă atenția asupra pieței internaționale de muzică dintr-o nouă perspectivă, iar show-urile live, MMB Live Showcase, nu puteau lipsi.
Sesiunea de spectacole live este o oportunitate pentru artiștii debutanți care își pot contura prezența pe scena muzicală românească și pot performa în fața unui public format din profesioniști ai domeniului de pe plan local si european, ceea ce le poate aduce viitoare colaborări.

Iata si artistii si trupele calificate la MMB LIve Showcase, in functie de data in care vor canta:
Marti, 20 martie:
JINXY VON D’ERS (RO), Shane Ó Fearghail Music (Iranda), Fried Friend (RO), Thom Artway (Cehia), Lucia (RO), Dimitri’s Bats (RO), JazzyBIT (RO), Trupa SPAM (RO)
Miercuri 21 martie:
TREES orchestra (RO), Gramofone (RO), Rockabella (RO), Ana & The Changes (Serbia), CeZar (RO), Kosmic Blues (RO), FUNKorporation (RO), Mathias Heise Quadrillion (Danemarca) Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut (RO)
MMB Live Showcase va avea loc in club Expirat, in fiecare zi incepand cu orele 20:00.
NEW entry: Sesiuni de auditii
Ediția din 2018 a Mastering The Music Business a venit cu încă o noutate: sesiunile de audiții. În timpul acestor sesiuni, producatori muzicali și compozitori ascultă piesele trimise de participanții la conferință și dau feedback pe loc compozitorilor și producătorilor acestor piese. Au acceptat să facă parte din ‘comisiile de ascultare’: Dan Byron (RO), Serban Cazan (RO), Alex Cotoi (RO), Matt Lawrence (Grammy Award winner – UK), James Lewis (UK), Alex Mihulin – Versus (RO), Victor Panfilov (RO).

Prima conferinta organizata in Romania pe teme de industrie muzicala a ajuns la cea de-a treia editie si va avea loc intre 20 si 22 martie 2018 in Sala AULA a Ministerului Culturii (bd. Unirii nr. 22, Bucuresti). Mastering The Music Business se adreseaza in primul rand artistilor independenti si echipelor acestora: manageri, agenti de booking, agenti de PR, tour manageri etc, insa toti profesionistii din industria muzicala sunt asteptati la conferinta.

Lista speakerilor internationali si din Romania reuneste nume mari, persoane direct implicate in domeniu si poate fi vizualizata pe site-ul evenimentului: https://masteringthemusicbusiness.ro/speakeri-2018/
Tot pe site pot fi achizitionate si biletele.

Mastering the Music Business este un eveniment profesional dedicat industriei muzicale din Romania si nu numai, organizat de Star Management si Star Education in parteneriat cu Agentia de Vise si Overground Music. Co-Organizator: Institutul de Cercetare si Formare Culturala (INCFC).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.