Felicitări, Tibi Ușeriu! Românul a câștigat pentru a treia oară ultramaratonul Arctic Ultra 6633

România a avut anul acesta patru sportivi la ultramaratonul de la Cercul Polar, însă doar Tibi Ușeriu a reușit să ajungă la linia de finish. Acesta a câștigat pentru a treia oară consecutiv Competiția Arctic Ultra 6633, în mai puțin de 173 de ore.

Românul a revenit pentru a treia oara la ultramaraton la invitația organizatorilor.

Sursa foot: facebook 6633 Arctic Ultra

Tibi Ușeriu a fost față în față cu istoria și a reușit performanța pe care nimeni din lume nu a reușit să o obțină: a câștigat ultramaratonul de la Cercul Polar!

Pe parcursul competiției, românul s-a confruntat cu greutăți, a avut corpul umflat iar zăpada și viscolul a făcut ca înaintarea lui să fie din ce în ce mai grea.

“Mă cam dezintegrez un pic, dar acum am un pic de energie să duc partea asta de ice-road. Numai să vedem cât pot să merg. Cred că nu mai e acum de locul întâi, doi, cred că e pentru cine o termină, cursa asta. Că e destul de dificilă. Nu-s obosit, sunt praf.”, a spus Tibi Ușeriu.

Sursa foot: facebook 6633 Arctic Ultra

Marți noapte a fost cel mai greu pentru el. Înaintarea prin zăpadă a devenit extrem de dificilă, după ce corpul lui pare să cedeze puţin cât de puţin. Degetele i-au degerat, tot corpul e umflat, însă medicii i-au dat totuşi voie să continue cursa.

”Și m-am trezit foarte naşpa, m-am trezit atâta de umflat, dar mi-au făcut un control, nu am nici febră, nici infecţie, oxigenarea e ok. Dar s-a întâmplat ceva şi m-am umflat foarte tare, m-am deformat total. A venit un vânt cu zăpadă, a nins. Am ţinut de sanie să nu mi se ducă, că apoi aveam ce cauta dacă o lăsăm.”, a declarat Tibi Ușeriu.

Tibi Ușeriu a reuși să conducă curs de la Cercul Polar. Acesta nu a mai luat legătura cu cei de acasă, încercând să termine cât mai repede competiția. Organizatorii au spus că ”în ciuda unor probleme la picioare, omul face o treabă excelentă”.

Dorința de a învinge iadul rece, fără să ia în seamă amețeala, durerea și foamea, a făcut ca reușita lui să fie un miracol. În momentul în care a ajuns la Inuvik, doctorii l-au examinat, constatând că are picioarele umflate, dar fără degerături, doar degetul cel mare, care acum e mai scurt puţin. Piele pe tălpi nu mai are de mult timp, s-a dus treptat, dar în rest … nimic. Aceștia au dat verdictul că este bine.

Pe pagina Tesuleasa social aceasta a scris că „Tibi a plecat din ultimul check-point și se îndreaptă spre finish! Ba chiar e atât de rapid încât, până am editat noi telefonul, el a mai înaintat aproape 15 kilometri! În acest moment, mai are 73 km până la final, pentru un total de 618 km! Go Tibi!”.

Nu putem decât să ne închinăm în fața lui Tibi Ușeriu și să îl FELICITĂM!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.