Beneficiile dormitului cu șosete

Dormitul cu şosete are efecte benefice asupra sănătăţii, informează portalul Medical News Today, care citează un studiu recent al oamenilor de ştiinţă.

Datele din experimentul pe care l-au efectuat au arătat că persoanele care se încalţă cu şosete înainte de a merge la culcare adorm în medie cu 15 minute mai devreme decât cei care nu poartă ciorapi şi nu sunt afectate de iritanţi externi în timpul somnului.

Sursa foto: www.topremediinaturiste.ro

Cercetătorii recomandă ca persoanele care suferă de boala Raynaud (o afecţiune medicală care face ca anumite părţi ale corpului, cum ar fi degetele de la mâini şi de la picioare, să amorţească, să se albească şi să devină reci ca reacţie la frig sau la stres) şi femeile în timpul menopauzei să doarmă cu şosete. Astfel, picioarele sunt încălzite, iar vasele se dilată, având o acţiune benefică aupra fluxului sanguin.

Peste noapte, organismul îşi reglează temperatura corpului, care în condiţii normale scade, ajungând la cele mai reduse valori în jurul orei patru dimineaţa. Dormitul cu şosete normalizează temperatura corpului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.