VIDEO: Cum se vede Bucureștiul de la Chișinău

Invitatul emisiunii ”În Comunitate” a fost astăzi colegul nostrul de la Radio România Chișinău, jurnalistul Sergiu Scânteian.

Mihaela Ioniță și Răzvan Ursuleanu au dorit să știe cum se vede Bucureștiul de la Chișinău iar emisiunea care a decurs, mai degrabă ca o conversație între prieteni decât ca un interviu a scos la iveală că de fapt cei din Chișinău nu se deosebesc atât de mult de cei din București. Dacă bucureștenii cred, de pildă, că la Chișinău totul este mai calm, traficul foarte lejer pe străzi și lumea merge în pas de plimbare. Invitatul ne-a confirmat că aici cele două orașe seamănă leit, singura diferență fiind dimensiunea lor. De altfel, pentru mulți tineri din Chișinău, Bucureștiul a devenit de ceva timp o destinație de vacanță și de distracție. Există și tineri care doresc să își continue studiile în universitățile din București, fie că este vorba de Universitatea de Medicină și Farmancie ”Carol Davila”, Universitatea București sau Universitatea Politehnică.

Însă și muzica pe care o poți asculta la radio în Chișinău și București este în linii mari aceiași, așa că nu este de mirare să auzi adolescenți fredonând nu de puține ori aceleași slagăre.

Unirea, un subiect pe tema căruia se vorbește mult la Chișinău, punctele de vedere fiind nu puține și destul de diferite. Însă cei de acolo nu au uitat că după Primul Război Mondial, Basarabia a fost prima provincie care a semnat Unirea cu România.

Însă nu doar acesta este un subiect pentru cei din Chișinău. Sunt, de asemenea, comentate și discutate pe larg performanțele sportivilor români, festivalurile de film, de teatru dar și cele muzicale din România, unde și artiștii moldoveni obțin nu de puține ori distincții.

Ce ar mai fi de spus sau de discutat? Multe! Dar poate că ar trebui să ne cunoaștem mai bine unii cu alții și…vom avea o surpriză!

Vezi aici arhiva eminiunii ”În Comunitate”!

Lasă un răspuns