Situație critică în localitatea Baraolt din judeţul Covasna

Sursa foto: www.220.ro

Situație critică în localitatea Baraolt din judeţul Covasna. Viitura puternică pe râul Olt riscă să rupă un dig și să inunde zeci de case.

Autorităţile au intervenit pentru a consolida digul cu saci de nisip și au decis încă de aseară să evacueze 300 de localnici. Mulţi însă au refuzat să plece.

Ministrul de interne, Carmen Dan, spune că autoritatile pot lua măsuri dure.

Sursa foto: PS News

„Este foarte clar, situaţia a fost mult mai critică astă noapte decât este acum, însă nu am ieşit din zona de risc şi nici nu aş spune că am ieşit din situaţia critică, încă o tratăm ca pe o situaţie de foarte mare risc, despre asta am discutat. Specialistul de la Apele Române a prezentat posibile scenarii pentru perioada următoare, motiv pentru care am dorit tare mult să am o discuţie şi cu domnul primar şi cu domnul prefect, pentru că, din punctul meu de vedere, cea mai mare problemă cu care ne-am confruntat nu a fost aceea în gestionarea situaţiei de către forţele cu autoritate şi cu responsabilitate, ci conştientizarea populaţiei că se află într-o zonă de risc. Ăsta este motivul pentru care, de aici, vom pleca în prima zonă expusă, în situaţia în care digul, care este oricum instabil în acest moment, ar ceda, în aşa fel încât să vorbim cu oamenii şi să-i conştientizăm că trebuie să plece pentru o perioadă, temporar, din acea zonă”, a declarat Carmen Dan, după discuţia pe care a avut-o cu autorităţile locale şi judeţene.

Prezent la faţa locului, secretarul de stat Raed Arafat a reamintit că s-a dat ordin de evacuare forţată în urmă cu câţiva ani, în zona Prutului, când „jandarmii i-au luat pe oameni şi i-au pus în siguranţă, spre binele lor”. Decizia s-a dovedit atunci ca fiind necesară, a subliniat Arafat.

Inundații au fost și în Teleorman. 16 localităţi au fost inundate acolo și sunt, de două zile, drumuri pe care nu se poate circula.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.