Războinica din Carpaţi o bate pe Martic şi se califică în semifinale la Indian Wells

Eleva lui Darren Cahill a avut din nou un meci dificil în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells. Marea campioană din România ne-a arătat tuturor că, şi atunci când nu este într-o o zi foarte bună, poate câştiga în faţa unei adversare dificile, aşa cum a fost Petra Martic.

Halep s-a impus în trei seturi jucate la o mare intensitate, cu 6-4, 6-7(7-5), 6-3. Primul set a fost de la un cap la altul la discreţia Simonei. Chiar dacă jucătoarea noastră a câştigat doar la o diferenţă minimă de un break, ea a dirijat de pe fundul terenului aproape toate punctele. Simona a servit mult mai bine decât în partida din sferturi cu Wang şi a fost mult mai pragmatică în deciziile luate pe parcursul jocului. Croata nu a jucat rău, dar Simona a gestionat cu mai multă acurateţe punctele importante şi şi-a adjudecat prima rundă cu 6-4.

Din păcate, în manşa a doua nivelul de joc al sportivei noastră scade brusc şi îi permite croatei să preia conducerea ostilităţilor în teren. Martic profită de momentul slab din jocul Simonei şi se distanţează destul de repede la 3-0. Jocul Simonei începe să fie lipsit de consistenţă şi claritate, iar greşelile neforţate nu întârzie să apară. Eleva lui Darren Cahill joacă destul de scurt, fapt care îi permite Petrei Martic să intre în teren şi să preia controlul punctelor. Cu toate acestea, sportiva din România strânge din dinţi şi reuşeşte să stăvilească jocul bun al adversarei şi reduce diferenţa la 4-2 şi apoi la 5-4 pentru croată. Simona îşi intră din nou în ritm, loviturile încep să prindă terenul, serviciul se dovedeşte din nou un atu pentru sportiva noastră, iar scorul devine egal 5-5 şi apoi 6-6. Martic are nervii mai tari şi trimite meciul în decisiv, după ce câştigă tie break-ul cu 7-5.

În manşa decisivă, jocul Simonei este unul ezitant, cu multe suişuri şi coborâşuri. Sportiva din Constanţa parcă joacă cu frică şi nu mai forţează mingiile care ar trebui să se incheie cu punct pentru ea. Martici este din ce în ce mai sigură pe ea şi reuşeşte să câştige cu mult calm puncte importante. Aceste lucruri s-au întâmplat în teren numai până la scorul de 3-1 pentru croată, moment în care Simona parcă se trezeşte dintr-un vis urât îşi ridică din nou nivelul de joc, câştigă trei game-uri la rând şi preia conducerea cu 4-3. Jucătoarea noastră este cea care impune în continuare ritmul jocului, scorul ajunge 5-3, pentru ca apoi să încheie în stil de mare campioană şi setul decisiv cu 6-3 în favoarea ei.

Simona Halep se califică astfel în careul de aşi de la Indian Wells, unde o va întâlni în penultimul act al competiţiei, pe învingătoarea din meciul Karolina Pliskova – Naomi Osaka.

Contracandidata Simonei pentru poziţia de lider mondial, Caroline Wozniacki, a fost eliminată de la turneul american din faza optimilor de finală, astfel că jucătoarea noastră are o primă ocazie de a se deprinde în clasamentul WTA şi a rămâne în fotoliul de lider pentru o perioadă şi mai lungă de timp.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.